Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 20/02: Clinton kwetsbaar, nieuwe rechtszaak tegen Cruz

Jan-Willem Kranendonk op 20 februari 2016 - Reageren

Komende nacht krijgen Nevada en South Carolina de onverdeelde aandacht in de verkiezingsrace. In eerstgenoemde staat is de democratische caucus. Voor Hillary Clinton kwam de publicatie van nieuwe emails daarom zeer ongelegen. In South Carolina gaan de stembussen open voor de republikeinse voorverkiezingen. Conservatieve latino's bepleiten dat de twee kandidaten die het slechtst presteren de race verlaten. En Cruz heeft een nieuwe rechtszaak aan de broek. Dat en meer in de Race to DC.

 

Hillary Clinton blijft kwetsbaar in aanloop naar Nevada

Gisteravond zijn er opnieuw 1.100 pagina’s met emails van Hillary Clinton gepubliceerd. Daarmee staat haar emailschandaal wederom in de spotlights. Voor Clinton komt dit moment bijzonder ongelegen, aangezien vannacht de caucus in Nevada is. In deze staat gaat zij nek-aan-nek met Bernie Sanders. De publicatie kan kiezers opnieuw herinneren aan haar kwetsbaarheid en Sanders het juiste zetje in de rug geven. Laatstgenoemde wees kiezers afgelopen dagen ook op de banden tussen Clinton en Wall Street. De hoge sprekersvergoedingen blijven daarmee eveneens een issue in de race.

 

Conservatieve latino’s worden onrustig

“De twee kandidaten die het slechtst presteren in South Carolina moeten uitstappen”. Dat is de boodschap van de leiders van de conservatieve latino-gemeenschap. Zij maken zich ernstig zorgen over de verdeeldheid in de republikeinse veld. Die geeft Ted Cruz en Donald Trump de kans om de leiding te behouden, terwijl de conservatieve latino’s deze twee kandidaten absoluut niet steunen.

Deze boodschap is in het bijzonder gericht aan Jeb Bush, John Kasich en Ben Carson, die naar alle waarschijnlijkheid op respectabele afstand van de top-drie zullen eindigen. Voor Bush was het tot nu toe een slechte week, maar de druk om zijn campagne te beëindigen negeert de voormalig gouverneur vooralsnog.

 

Nieuwe rechtszaak tegen Cruz

In Illinois heeft Carson-aanhanger Lawrence Joyce een rechtszaak aangespannen tegen Ted Cruz. Hij maakt zich zorgen dat Cruz geen ‘natural born citizen’ is en daarom door de Democraten voor de rechter zal worden gedaagd bij de general election. Daarom wil Joyce Cruz van het stembiljet geschrapt zien. De rechter heeft 1 maart aangeduid als de dag waarop de hoorzitting zal plaatsvinden. Eén week geleden startten vijf supporters van Trump al een rechtszaak in Alabama om dezelfde reden.

 

Kort nieuws

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.