Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC. 2/7: Clinton waarschijnlijk verhoord, Trump ontmoet toekomstig VP

Mike Veldt op 2 juli 2016 - Reageren (2)

Clinton lijkt eindelijk verhoord worden door de FBI vanwege het e-mailschandaal. Trump lijkt zijn beoogde vice president gevonden te hebben. Dat en meer, in de Race to D.C. van vandaag. 

 

Onderzoek Clinton

Er bestaat een kans dat Hillary Clinton dit weekend verhoord gaat worden door de FBI. Er gaan geruchten rond dat de FBI in de laatste fase is van haar onderzoek. In die fase staat ook een gesprek met Clinton op het programma.

 

Velen van Clintons handlangers hebben al vragen moeten beantwoorden rondom het e-mailschandaal en alles wijst erop dat Clinton zelf aan de beurt is. Aangezien Clinton geen activiteiten gepland heeft dit weekend, lijkt de weg vrij voor een gesprek.

 

The Daily Caller was de eerste bron dit met het nieuws kwam. Daarna meldde zij dat de overhoring waarschijnlijk plaats gaat vinden in de woning van Clinton in Washington D.C.

 

Ongeveer 1/15e van de 30.000 e-mails van Clinton bevatte gevoelige informatie. 22 daarvan werden als uiterst geheim, het hoogste niveau van gevoeligheid. Afgelopen vrijdag voerde minister van Justitie Loretta Lynch een gesprek met Bill Clinton over het onderzoek. Hierdoor twijfelen Republikeinen aan haar neutraliteit.

 

Juridische specialisten hebben gespeculeerd dat het moeilijk is om Clintons schuld te bewijzen. Omdat het onderzoek echter zo lang is, blijft het spannend wat de officieren hebben gevonden.

 

VP Trump

Volgens de New York Times heeft Donald Trump met Indiana gouverneur Mike Pence gesproken. Men gelooft dat Pence hoog op het verlanglijstje staat als toekomstig running mate voor Trump. Eerder liet hij al weten dat de lijst uit ongeveer vier à vijf mensen bestaat.

 

Vooralsnog ontkent Pence en zijn staf het contact met de Trumpcampagne. Toch blijkt uit een NBC-bericht dat Pence een van de kandidaten is waar naar gekeken wordt. Verder schijnen Gouverneur Chris Christie en voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Newt Gingrich op de lijst.

 

Trump heeft aangegeven dat hij zijn VP niet voor de Republikeinse Conventie benoemt. Zijn team zet er nu echter haast achter en zou volgende week al met een beslissing kunnen komen. The New York Times liet ook weten dat de toekomstige VP in ieder geval niet de aandacht mag wegtrekken van de Donald zelf.

 

Overig nieuws

  • ·         Bernie Sanders heeft een mooie overwinning geboekt in de Democratische partij. De partij is bereid om het minimumloon naar 15 dollar te verhogen. Iets waar Sanders al lang voor strijdt.
  • ·         De steun voor Hillary Clinton lijkt in sommige peilingen af te nemen. De voormalige Minister van Buitenlandse Zaken had een forse voorsprong op Trump. Die voorsprong is aan het slinken: In een poll van Reuters/Ipsos kwam naar buiten dat haar voorsprong nu nog maar negen procent bedraagt.
  • ·         Marco Rubio heeft fel uitgehaald naar de ontmoeting tussen Loretta Lynch en Bill Clinton. Volgens de senator is dit: "een gebrek aan inzicht van beide partijen. Het is arrogant van de Clintons om te denken dat de regels niet voor hen gelden.’’
  • ·          De grootste voorvechters van moslimrechten in Amerika zegt dat Trump een gevaar is voor de Moslim-Amerikaanse vrouw. Robert McCaw: ‘’Amerikaanse moslims en zeker de vrouwelijke, zijn slachtoffer van discriminatie en worden aangevallen. Het idee dat Trump geen moslims meer in het land wil, helpt daar niet bij.’’

 

Reacties (2)

Salute op 2 juli 2016 17:06:

De Amerikaanse voorverkiezingen zijn wellicht erg interessant. Maar wie van de twee uiteindelijk President zal worden maakt uiteindelijk niet veel verschil. Al overdrijven politici  en het bedrijfsleven  over de invloed van de VS op het wereldtoneel. Net als het VK is de invloed van beide staten al jaren tanende. 

Jasper op 3 juli 2016 09:02:

Natuurlijk maakt het wel uit wie president wordt. Kijk naar de verliezers van de verkiezingen. Zouden zij dezelfde besluiten hebben genomen? Het lijkt mij niet.

 

Zie ook: http://www.meiguo.nl/cms/e107_plugins/content/content.php?content.676