Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 19/4: Probleem voor Sanders, Trump benadrukt waarden New York

Mike Veldt op 19 april 2016 - Reageren

Vandaag staat de voorverkiezing van New York op het programma. Sanders heeft daar een probleem en waarom zijn de ‘waarden van New York’ zo belangrijk voor Trump? Dat en meer in de Race to D.C.

 

Probleem van Sanders

Sanders en zijn campagne zijn er in geslaagd enorme aantallen mensen op de been te krijgen. Zo heeft hij in New York grote toespraken gehouden voor meer dan 20.000 man. Maar misschien heeft hij niet zoveel aan al die steun.  

 

Voor de voorverkiezing in New York moesten kiezers zich al weken van tevoren registeren. Dit is een probleem voor de kiezers van Sanders, omdat veel van zijn aanhang  waarschijnlijk pas sinds korte tijd aandacht besteden aan de verkiezingen.

 

Sanders doet het erg goed onder jonge kiezers. Bij de mensen onder de 50, heeft hij een voorsprong van 32 procent ten opzichte van Clinton. Maar als een groot deel van de jongeren zich te laat heeft aangemeld, kan Sanders deze voorsprong niet optimaal benutten in New York.

 

Trump en waarden New York

Aan de Republikeinse kant speelt Donald Trump in zijn eigen staat een thuiswedstrijd die hij makkelijk lijkt te gaan winnen. Hij heeft al maanden een ruime voorsprong in alle peilingen en is de torenhoge favoriet in deze voorverkiezing.

 

Trump gaf een speech in Buffalo. In deze speech benadrukte hij de waarden van New York die hij als volgt omschreef: ‘’ De waarden van New York zien wij in onze politiemensen en brandweer, zij krijgen niet de waardering die zij verdienen. Je ziet het ook bij onze families in de parkjes, mensen in de horeca, en de fabrieksarbeiders buiten de stad.’’

 

De reacties over de waarden van New York, heeft alles te maken met de eerdere opmerking van Cruz, die kritiek had op de waarden van New York. Deze opmerking heeft hem niet populair gemaakt in New York en daarom zal Trump hier waarschijnlijk een grote overwinning boeken in zijn thuisstaat. 

 

Kort nieuws:

·         Volgens de peilingen gaat Clinton winnen in New York. De vraag is dan nog: Hoe groot wordt die overwinning? Maandag werden er twee peilingen gepubliceerd waarin Clinton met respectievelijk zes en vijftien punten leidde.  Landelijk leidt Clinton met twee procent ten opzichte van Sanders. 

·         Aan de andere kant lijkt Trump het gros van de 95 gedelegeerden in New York mee naar huis te nemen. In de peilingen heeft hij een voorsprong van meer dan 30 procent op zowel Cruz als Kasich.

·         Trump maakte nog wel een opmerkelijk slippertje. Bij een speech refereerde hij aan 7/11 in plaats van 9/11.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.