Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 18/06: Wanhoopspoging om Trump te stoppen

Jan-Willem Kranendonk op 18 juni 2016 - Reageren

Een groep Republikeinse gedelegeerden heeft een plan om Trump te stoppen op de conventie. De vastgoedmagnaat blijkt de jaren ’90 twee keer geen belasting hebben betaald. En Sanders zou weleens voor de conventie Hillary Clinton kunnen steunen. Dat en meer in Race to DC.

 

Trump: problemen in de partij

Hoewel Trump al lang en breed de meerderheid van de gedelegeerden achter zich heeft, is er een nieuw initiatief gelanceerd om The Donald te stoppen. Een groep gedelegeerden wil een ‘gewetensclausule’ in de conventieregels opnemen. Hierin moet opgenomen worden dat zij niet hoeven te stemmen volgens de uitslag van hun staat als dat strijd met hun geweten.

Het wordt voor de groep onder aanvoering van Kendal Unruh, gedelegeerde namens Colorado, een lastige klus Trump op deze manier te stoppen. Eerst moet de meerderheid van de gedelegeerden op de conventie voor deze wijziging stemmen. Vervolgens moeten honderden van hen gebruik maken van de clausule.

 

Desondanks is het een nieuw bewijs dat het verzet in de Republikeinse Partij tegen Trump nog niet geweken is. Vorige week liet Mitt Romney nog weten zich niet achter de Republikeinse presidentskandidaat te scharen. Paul Ryan doet dat wel, maar uit een reeds gelekt interview blijkt dat hij enkel zijn steun uitsprak omdat hij Speaker van het Huis van Afgevaardigden is. Mike Huckabee staat wel volledig achter Trump en liet weten het zeer te betreuren dat mensen als Mitt Romney zich niet als teamspelers opstellen. Veel mensen uit het partijkader stellen zich in ieder geval terughoudend op. Dat kan Trump ook schaden bij het zoeken naar een vice-president.

 

Kort nieuws:

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.