Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 16/4: Sanders bezoekt Vaticaanstad, kiesmannen Louisiana nog ongebonden

Mike Veldt op 16 april 2016 - Reageren (1)

Sanders geeft speech over inkomensongelijkheid, ongbonden kiesmannen in Louisiana hebben nog voor niemand gekozen. Dat en meer in de Race to D.C. van 16 april.

 

Sanders bezoekt Vaticaanstad

Bernie Sanders was op bezoek in Vaticaanstad. Vrijwel meteen na het debat met Clinton vloog Sanders door naar Rome. Hij is daar in het teken van een conferentie over inkomensongelijkheid en hij gaf een speech. Sanders maakt er geen geheim van dat hij een groot fan van de Paus is: ‘’ Het was heel bijzonder om een uitnodiging te krijgen, ik kon dit simpelweg niet afwijzen’’.

 Helaas voor Sanders kon hij de Paus niet ontmoeten, hij zat op Lesbos . Critici denken dat Sanders deze trip alleen maar maakt om Katholieken in New York voor zich te winnen. Sanders benadrukte dat dit niet het geval is: ‘’ Het was heel bijzonder om een uitnodiging te krijgen, ik kon dit simpelweg niet afwijzen’’. Zaterdag vliegt hij weer terug naar New York om campagne te voeren.

 

Kiesmannen Louisiana ontkennen

De vijf ongebonden kiesmannen van Louisiana zijn boos op de media. Volgens hen heeft de media bericht dat zij achter Cruz staan, terwijl ze nog geen keuze gemaakt hebben.

Trump won de voorverkiezing met vier procent verschil. Hierdoor gingen zowel Cruz als Trump met 18 gedelegeerden naar huis. De vijf ongebonden gedelegeerden en partijleiders in de staat stonden achter Rubio. Nu hij uit de race is gestapt ontstond het gerucht dat zij zich achter Cruz hebben geschaard. Dat zou betekenen dat Cruz in Louisiana zou winnen, ondanks een vier procent verschil verlies tijdens de voorverkiezing.

Trump heeft al aangegeven dat hij een procedure tegen de partij aanspant als Cruz meer gedelegeerden oppikt in Louisiana dan hij. Hij vindt dat zijn nominatie gestuit wordt door de partij als Cruz hier uiteindelijk zou winnen.

 

Ander nieuws

  • Uit een peiling blijkt dat acht van de tien republikeinen denkt dat Trump de nominatie krijgt. Een maand terug waren dit er nog zes van de tien. Trump lijkt ook de voorverkiezing in New York te gaan winnen. In de peilingen staat hij ruim voor op zowel Cruz als Kasich.
  • Kasich heeft echter wel een steuntje in de rug gekregen. Hij heeft de steun ontvangen van de voormalige gouverneur van New York: George Pataki. “Kasich is de enige kandidaat die Clinton kan verslaan”, aldus Pataki.
  • Bill Clinton geeft de aanhang van Sanders een veeg uit de pan: “Het lijkt wel alsof de aanhang van Sanders een willekeurig persoon van Wall Street neer zou schieten, het is lachwekkend.”
  • Medewerkers van Facebook hebben aan CEO Mark Zuckerberg gevraagd wat ze kunnen doen om Trump te stoppen. Zuckerberg benadrukte dat Facebook neutraal zal blijven. Hij vindt dat het niet de taak is van Facebook is om de keuze van mensen te beïnvloeden.

 

 

 

Reactie (1)

R op 16 april 2016 17:07:

Bernie Sanders heeft de paus wel ontmoet in Vaticaanstad en met hem korte tijd gesproken : http://www.nytimes.com/2016/04/17/us/politics/bernie-sanders-pope-francis-vatican.html?_r=0