Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 16/08: Trump zoekt nieuwe bondgenoten in de strijd tegen het terrorisme & Biden heeft kritiek op Trump

Peet van Leeuwen op 16 augustus 2016 - Reageren

Donald Trump maakte gisteren in en toespraak zijn antiterrorisme plannen bekend. En maakte van de gelegenheid gebruik om de Democraten aan te vallen. Joe Biden noemde op zijn beurt Trump een bedreiging voor de Verenigde Staten. En Reince Priebus wil zich weer verkiesbaar stellen voor het voorzitterschap van de Republikeinse Partij. Dat en meer vandaag in Race to DC.

 

Trumps antiterrorisme plan

Tijdens een toespraak in Ohio legde Trump zijn plannen voor terrorismebestrijding voor aan het Amerikaanse publiek. Zo wil de Republikein alle immigranten uit risicolanden “extreem goed controleren.” En wil hij nieuwe bondgenoten vinden in de strijd tegen het terrorisme.

“Elk land dat ons standpunt deelt zal onze bondgenoot zijn. En samen zullen we het radicale islamitische terrorisme verslaan.”

Trump maakte ook van de gelegenheid gebruik om de Democraten te bekritiseren. Volgens hem zou een incompetente Obama hebben gezorgd voor een machtsvacuüm in het Midden Oosten waardoor Islamitische Staat nu aan de macht is gekomen.

 

Ook vergeleek Trump Clinton met Angela Merkel. Volgens Trump zal Clinton, net als Merkel in Duitsland, alle immigranten het land binnenlaten en daarmee voor de ondergang van Amerika zorgen.

 

Kort nieuws

  • Vicepersident Joe Biden heeft zich in een toespraak laatdunkend uitgelaten over Donald Trump. Volgens Biden vormt de multimiljonair een acute dreiging voor Amerika. Tijdens dezelfde toespraak prees Biden de Democratische kandidate door te stellen dat Clinton is geschapen uit hetzelfde materiaal als Obama.
  • Evan McMullin, de Republikein die als alternatief voor Trump de presidentsverkiezingen in wil gaan, komt in ieder geval in Utah op het stembiljet te staan. Hij kreeg net op tijd de benodigde 1000 handtekeningen bij elkaar.
  • De huidige voorzitter van de Republikeinse Partij denkt erover om zich wederom verkiesbaar te stellen voor de positie. Reince Priebus is al de langstzittende voorzitter, en het zou als een verrassing komen als hij zich daadwerkelijk kandidaat stelt.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.