Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 14/7: Steun voor nieuw plan Clinton & Trump maakt ruzie maar wint in peilingen

Daniel Leseman op 14 juli 2016 - Reageren

Er is grote steun voor het aangepaste plan van Clinton, aan de ruzie tussen Trump en Ginsburg lijkt geen eind te komen en nieuwe peilingen in kantelstaten maken de verkiezingen nog spannender. Dit en meer in de nieuwe Race to DC!

 

Brede steun voor aangepast plan Clinton

Bernie Sanders heeft gisteren zijn steun voor Hillary Clinton uitgesproken. Een voorwaarde voor deze steun was dat Clinton een aantal ideeën van Sanders zou overnemen. Zo heeft Clinton haar plan rondom collegegeld meer naar die van Sanders aangepast. Het aangepaste collegegeld plan van Clinton houdt in dat studenten waarvan de ouders minder dan 125,000 dollar per jaar verdienen, geen collegegeld voor publieke universiteiten hoeven te betalen. Dit nieuwe plan wordt volgens het progressieve beweging comité breed gedragen door de nieuwe Democratische senaat kandidaten. Hiermee lijkt de het plan ook zijn achterliggende doel te raken: de Democratische partij verenigen.

 

 

Ruzie tussen Trump en Ginsburg woekert voort

De woordenstrijd tussen Donald Trump en rechter van het Hooggerechtshof Ruth Bader Ginsburg woekert nog even voort. De controversie begon toen Ginsburg in een interview met The New York Times zei dat ze zich geen Amerika onder Donald Trump zou kunnen voorstellen. Later voegde ze er bij CNN nog aan toe dat Trump een oplichter is. Normaal gesproken laten rechters van dit kaliber zich niet uit over de politiek. Trump gebruikte vervolgens zijn favoriete medium, Twitter, om te reageren op deze uitlatingen. Hij claimde dat haar gedachten ‘shot’ waren en eiste haar aftreden.

 

Ook Marco Rubio vond er het zijne van, hij zette (net als vele anderen) vraagtekens bij de partijdigheid van Ginsburg als Trump president zou worden.

 

 

Trump en Clinton gelijk in peilingen kantelstaten

Uit de nieuwste peilingen is gebleken dat Trump en Clinton nek aan nek gaan in een aantal cruciale kantelstaten. Zo is de positie van Trump verbeterd in de staten Florida, Pennsylvania en Ohio. Hoewel Clinton nog met een klein aantal procent leidt in Florida en Pennsylvania is de stand in Ohio inmiddels gelijkgetrokken. Als de Libertarische partij en de Groene partij echter worden meegerekend zou Trump zelfs winnen in alle drie de staten. Voor Clinton zou dit kunnen betekenen dat de recente berichtgeving over haar emailaffaire haar tol heeft geëist.

 

 

Kort nieuws:

· Elizabeth Warren, Bernie Sanders en Michelle Obama gaan waarschijnlijk spreken op de Democratische partijconventie. Centraal thema bij deze conventie zal de economische agenda voor Amerikaanse families zijn.

· Trump wint nu ook bij de blanke evangelische stemmers, uit recente peilingen blijkt dat 78 % van deze groep op Trump zou stemmen.

· Newt Gingrich, voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden is geschorst bij Fox News. De reden hiervoor is dat hij een kans heeft om vicepresident onder Donald Trump te worden. 

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.