Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 14/09: Colin Powell noemt Trump “nationale schande” en Clinton morgen weer aan ’t werk

Coen Nij Bijvank op 14 september 2016 - Reageren

Opnieuw hebben hackers gevoelige informatie gedeeld: uit gelekte emails blijkt dat Colin Powell, een voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Trump een “nationale schande” vindt. Verder in de Race to DC: nieuws over de Trump Foundation, Hillary Clintons ziekte, de KKK en Dr. Oz.  

 

Hackers treffen nu ook Colin Powell

De website DCLeaks.com, dat banden zou hebben met Russische veiligheidsdiensten, heeft privé-emails van oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell in handen gekregen, en deze online gedeeld. In die mailtjes noemt Powell Trump “racisitisch”, een “nationale schande” en een “internationale paria.” Hij schrijft dat Trump “in het proces is om zichzelf te vernietigen, er is geen noodzaak voor Democraten om hem aan te vallen.”

 

Verder blijkt uit de mails onder meer dat Powell klaagde over medewerkers van Clinton die hem bij haar emailschandaal probeerden te betrekken. Opmerkelijk zijn ook Powells mails over de gebeurtenissen rondom de aanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi. Die beschouwt hij als “een heksenjacht” op Hillary Clinton. Volgens Powell lag de schuld van de dood van de Amerikaanse ambassadeur vooral bij de ambassadeur zelf: “het was een dappere ambassadeur die dacht dat Libiërs van hem hielden en dat hij veilig was op die kwetsbare plek.”

 

Onderzoek naar Trump Foundation

De New Yorkse procureur-generaal Eric Schneiderman heeft een onderzoek geopend naar de Trump Foundation “om zeker te zijn dat het in overeenstemming is met de New Yorkse wetten met betrekking op goede doelen.”

 

Het onderzoek lijkt een reactie op berichten dat Trumps stichting niet helemaal correct handelt. Het goede doel zou onder meer cadeaus hebben gekocht voor Trump en donaties hebben geregistreerd die niet bestonden. Verder zou Trump zelf nauwelijks doneren aan de stichting, die in 2014 überhaupt maar twee donaties ontving.

 

Volgens een woordvoerder van de Trump-campagne is het onderzoek ingegeven door politieke motieven: “Schneiderman is partijdig en negeerde jarenlang wat er gebeurde bij de Clinton Foundation. Hij heeft Clinton gesteund in haar poging president te worden.”

 

Kort nieuws

  • Clinton gaat donderdag weer campagnevoeren, liet een woordvoerder weten. Later vandaag gaan we op deze site in op de impact van Clintons gezondheid op het verloop van de campagnes.
  • Na weken van kritiek op Clintons gezondheid, liet Trump gisteren in een interview met Fox News weten “geen mening” te hebben over het onderwerp.
  • Televisiedokter Dr. Oz gaat Trump vandaag in zijn show ondervragen over z’n gezondheid. Morgen wordt het interview uitgezonden.
  • WikiLeaks-oprichter Julian Assange gaat zijn medisch dossier vrijgeven, in een poging meer transparantie te verkrijgen van Trump en Clinton.
  • Trumps running mate Mike Pence weigert de oud Klu Klux Klan-leider David Duke “deplorable” te noemen, zoals Clinton vorige week de helft van de Trump-aanhang noemde. Trump is regelmatig bekritiseerd omdat hij geen afstand wilde nemen van Duke. 
  • In een paginagrote advertentie in The New York Times vraagt de Libertarische presidentskandidaat Gary Johnson aan de Commission on Presidential Debates om hem toe te laten tot het eerste presidentiële debat, ondanks dat Johnson te laag staat in de peilingen om mee te mogen doen. "Als we in de daaropvolgende peilingen nog geen vijftien procent halen, zullen we geen poging meer doen om aan volgende debatten deel te mogen nemen."
  • In een poging meer vrouwelijke stemmers aan zich te binden, presenteerde Trump gisteren een nieuw plan voor zaken als kinderopvang en zwangerschapsverlof. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.