Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 13/8: The Donald vindt Hillary maar saai & Trump niet bezorgd over wegvallen Republikeinse oorlogskas

Bob Vek op 13 augustus 2016 - Reageren

Donald Trump vond de speech van Hillary Clinton waarin zij zijn beleid hard aanpakte en haar eigen lijn uitzette “saai” en “verschrikkelijk.” Ondertussen vecht Trump ook met zijn eigen partij een strijd uit over de inzet van het Republikeinse geld.

 

Clintons beleid “saai”

Donald Trump reageerde wederom via Twitter snel op kritiek van zijn Democratische tegenstrever Hillary Clinton. Eerder donderdagavond noemde deze zijn economische plannen namelijk een “extremere versie van de gefaalde theorie van trickle-down economics met zijn eigen toevoeging van bizarre, Trumpiaanse ideeën die zelfs Republikeinen verwerpen.”

 

Waar zij zelf claimde een economisch beleid na te streven dat ten gunste kwam van iedereen, komen Trumps voornemens neer op een graaipartij van de rijken, een verwijt dat Trump juist ook maakte aan het adres van Clinton. “[Trump] wil Amerika laten werken voor hem en zijn vrienden ten koste van ieder ander.” De Democrate waarschuwde de middenklasse niet in het verhaal van Trump te trappen. “Hij heeft geen geloofwaardige plannen geboden om dát aan te pakken waar arbeidersgezinnen vandaag de dag mee te maken hebben.”

 

Het beleid dat Clinton hier tegenover stelde kon Trump niet bekoren. “Een enorme belastingverhoging is noodzakelijk om Crooked Hillary Clintons plan te financieren. Wat een verschrikkelijke (en saaie) bekendmaking was dat gisteren!”

 

Strijd om het geld

In een open brief aan voorzitter Reince Priebus roepen meer dan zeventig vooraanstaande Republikeinen op om de financiële middelen van hun partij elders in te zetten dan in de huidige presidentsverkiezing. Ook in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat staat immers veel op het spel. Zo hopen zij te voorkomen dat Trumps “roekeloosheid, onbekwaamheid” en ongekende “impopulariteit” de GOP mee de afgrond in trekt.

 

Aan Fox News laat Trump weten zich geen zorgen te maken over de financiële steun van de Republikeinse partij. “Ik ben degene die financiert, ik ben degene die het geld ophaalt en andere mensen kunnen het geld gebruiken dat ik heb opgehaald.” Ook de breuk met zijn partijgenoten deert hem niet. “Soms zal iemand zeggen, ‘wij gaan Trump niet steunen.’ Zij gaan [mij] niet steunen omdat zij niet de mensen zijn die ik wil.”

 

Toch lijkt er meer aan de hand. Hoewel het kamp van Trump ontkent dat een door henzelf aangevraagde vergadering met de partijtop meer is dan een standaardoverleg, noemen anderen het een “spoedvergadering.” Het zou een uiterste poging zijn de gespannen verhoudingen glad te strijken.

 

Kort nieuws

 

  • Obama is de “oprichter van IS.” Onbegrip over deze uitspraak wijt Donald Trump aan het onvermogen van anderen sarcasme te herkennen.
  • Na lang stil te zijn gebleven over het onderwerp roept nu ook Donald Trump in navolging van president Obama en Hillary Clinton het Congres op geld vrij te maken voor de bestrijding van het Zika-virus in Florida.
  • Leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi noemt het hacken van het DNC een “elektronisch Watergate.”
  • Zelfverklaard socialist en voormalig presidentskandidaat Bernie Sanders krijgt de nodige kritiek te verduren na de aankoop van een derde huis, voor een kleine 600.000 dollar.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.