Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 13/04: Ryan zegt opnieuw nee & Trump verwijt nominatieproces

Dynph ten Haaf op 13 april 2016 - Reageren

Paul Ryan zegt voor de zoveelste keer nee, Bill Clinton kletst vooral over zichzelf en Donald Trump klaagt over het verkiezingssysteem. Dat en meer in de Race to DC.

 

Ryan zegt nee

Nadat de geruchten rond gingen dat Paul Ryan wel eens de Republikeinse nominatie binnen kon slepen als het in juli aankomt op een contested convention, blijft Ryan dit stug ontkennen.

 

Op een speciale nieuwsconferentie vanaf het hoofdkwartier van de Republikeinse Nationale Commissie probeerde Ryan alle speculatie over zijn mogelijke nominatie nogmaals de kop in te drukken. Hij ging deze keer een stap verder door aan te geven dat hij de nominatie, mocht hij deze krijgen, zou weigeren. De geruchtenmolen kwam wederom op gang naar aanleiding van Ryan’s recente bezoek aan het Midden Oosten.

 

Schuld van het systeem

Nu het behalen van de benodigde 1237 gedelegeerden steeds lastiger lijkt te worden voor Donald Trump, is hij een aanval begonnen op het Republikeinse nominatieproces. Met karakteristieke bombarie verklaarde Trump dat het systeem beïnvloedbaar en manipulatief is: “it’s a rigged, disgusting, dirty system.” Door het nominatieproces de schuld te geven probeert Trump de focus van zijn recente verliezen te verleggen naar de corrupte vorm van het systeem.

 

Bill Clinton praat vooral over… Bill Clinton

Bill Clinton was het afgelopen weekend op pad in Harlem om campagne te voeren voor Hillary. Wat veel mensen echter vooral opviel in zijn speeches, was de nadruk op zijn eigen prestaties. Bill praatte daarmee vooral over Bill, en leek soms de kern van de boodschap – support Hillary – te vergeten. De focus van de voormalig president op zichzelf lijkt te zijn geïntensiveerd na de recente kritiek die op hem werd geuit door onder andere de Black Lives Matter beweging en Bernie Sanders supporters.

 

Kort nieuws:

  • Donald Trump heeft een endorsement van het wekelijkse nieuwsblad The New York Observer binnengesleept. De steun van het blad komt niet als een enorme verrassing: de eigenaar en uitgever is Trump’s schoonzoon Jared Kushner, de echtgenoot van zijn dochter Ivanka.
  • Marco Rubio heeft gezegd dat hij een conservatieve genomineerde wil voor de Republikeinse partij, en dat Ted Cruz op dit moment de enige is die aan dat criterium voldoet. De Senator uit Florida en voormalig kandidaat voegde wel toe “op dit moment, van de kandidaten die nog steeds actief campagnevoeren.” Officiële steun van Rubio aan Cruz laat dus nog op zich wachten.
  • Naast Trump heeft ook Hillary Clinton de steun van een krant in thuisstaat New York gekregen. In een artikel dat gisteren gepubliceerd werd spreekt The New York Daily News uit dat Clinton’s plannen voor de inkomens van de Amerikaanse middenklasse “superieur zijn aan die van Bernie Sanders.”

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.