Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 12/09: Clinton is toch wel ziek

Jasper van Emmerik op 12 september 2016 - Reageren

Voor de verandering ging de meeste media-aandacht dit weekend niet uit naar Donald Trump, maar naar Hillary Clinton. Tijdens een herdenking van 9/11 in New York viel de Democrate op weg naar haar auto flauw. Een ongelukje, of is er meer aan de hand?

 

Longontsteking

Al tijden roepen Trump en de Republikeinse media dat Clinton problemen heeft met haar gezondheid en dus niet fit genoeg is voor het presidentschap. Zelfs een verklaring van Clintons arts kon daar geen verandering in brengen. Toen Clinton dit weekend echter flauw viel na een herdenking van 9/11 in New York leek er toch daadwerkelijk meer aan de hand.

 

Een woordvoerder stelde in eerste instantie dat Clinton last had van de hitte en zich daarom niet lekker voelde, maar door de media-storm die volgde kon het echte verhaal niet lang uitblijven. Verschillende media stelden al dat Clintons gezondheid nu definitief een belangrijk punt in de campagne was geworden en dus besloot het Democratische campagneteam  het werkelijke verhaal naar buiten te brengen. Clinton is vrijdag medisch onderzocht naar aanleiding van haar aanhoudende kuchje en bleek een longontsteking opgelopen te hebben tijdens de campagne.

 

Ziek worden tijdens de campagne is vrij normaal en er lijken in ieder geval geen chronische klachten te zijn. Wel is het natuurlijk niet handig van Clintons campagneteam om dergelijke informatie geheim te houden. Clinton heeft inmiddels een evenement in Californië afgezegd en lijkt dus in ieder geval één dag rust te nemen om te herstellen. Of ze de komende dagen nog meer evenementen af zal zeggen kon een woordvoerder nog niet zeggen.

 

Kort nieuws

  • Michelle Obama gaat zich vanaf deze week inzetten voor de campagne van Clinton. De First Lady is zeer geliefd in de Verenigde Staten en moet nu een element van betrouwbaarheid en authenticiteit toevoegen aan de campagne van de Democraten.
  • Clinton heeft ondertussen haar excuses aangeboden voor haar opmerkingen waarbij ze de helft van alle kiezer die op Trump stemmen wegzette als racisten, seksisten, homofoben, xenofoben en islamofoben. Ze zei spijt te hebben van de uitspraken, maar stelde ook dat deze groepen zeker aanwezig waren binnen het electoraat van de Republikeinse presidentskandidaat, al vormden ze dan misschien niet de helft van al zijn stemmers.
  • Bernie Sanders en Elizabeth Warren zijn dit weekend in Pennsylvania begonnen aan een druk campagneschema. De twee populaire Democraten moeten verschillende partijgenoten helpen een zetel in de Senaat te winnen. De partij zou zo weer een meerderheid moeten veroveren.
  • Clinton heeft Trump zondag aangevallen op zijn uitspraken en de gevolgen daarvan voor de Verenigde Staten. De polariserende opmerkingen van Trump moedigen het wereldbeeld van organisaties als IS aan en zetten bovendien grote groepen Amerikanen weg, wat een weg opent naar radicalisering, aldus Clinton.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.