Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 11/10: Conflict tussen Trump en Paul Ryan

Peet van Leeuwen op 11 oktober 2016 - Reageren

Donald Trump en Paul Ryan zijn weer in conflict. Ryan, die nooit volledig achter Trump leek te staan, heeft laten weten de campagne van Trump niet langer te willen verdedigen. Verder heeft Trump gedreigd met aanvallen op Clinton als er meer bezwarende videobeelden van hem zullen lekken. En multimiljonair Warren Buffett heeft zijn belastinggegevens openbaar gemaakt.

 

Conflict tussen Trump en Ryan

Zoals gisteren al was te lezen op VerkiezingenVS.com heeft Paul Ryan een grote klap uitgedeeld aan de presidentskandidaat van zijn partij. Ryan liet weten dat hij Trumps campagne niet langer zal verdedigen. En volgens bronnen binnen de partij zal hij ook niet langer campagnevoeren voor Trump. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden wil zich enkel nog richten op het winnen van een meerderheid in het Congres.

 

Eenheid binnen de Republikeinse Partij is op het moment ver te zoeken. En het lijkt er nu op dat Ryan de hoop op een Republikeinse president heeft opgegeven. Dat Ryan de campagne van Trump niet langer steunt, kwam hem op veel kritiek te staan. Daarom maakte hij later duidelijk dat hij nog steeds gelooft in Trump. 

 

Donald Trump reageerde met een Tweet. Hij liet weten dat Ryan zich moet bezighouden met het balanceren van het budget, de arbeidsmarkt en met immigratie. En dat hij zijn tijd niet moet verdoen met het vechten tegen de Republikeinse presidentskandidaat.

 

Kort nieuws

  • Donald Trump heeft gewaarschuwd tegen verdere lekken van bezwarende videobeelden. Als er nog meer filmpjes openbaar worden gemaakt, dan zal Trump de Clinton-familie blijven aanvallen. Volgens Trump heeft Clinton ook meermaals vrouwen beledigd die door haar man seksueel zijn geïntimideerd.
  • Tijdens het debat liet Trump weten dat Clinton in de gevangenis thuishoort. Gisteren maakte de Republikein duidelijk dat hij achter dit standpunt blijft staan. En dat hij van plan blijft om de vermeende misstanden rondom Clinton tot op de bodem uit te zoeken.
  • Een groep van 25 prominente latino leiders van de Republikeinse Partij wil dat Reince Priebus aftreedt. De groep voelt zich door Priebus tekortgedaan.
  • Fivethirtyeight publiceerde gisteren een peiling onder Aziatische Amerikanen. Daaruit blijkt dat deze groep grotendeels tegen Trump is. De verwachting is dat bijna zestig procent van hen op Clinton zal stemmen. Slechts zestien procent is van plan op Trump te stemmen.
  • Multimiljonair Warren Buffett werd tijdens het debat door Trump beschuldigd van het niet betalen van belastingen. Om deze beschuldiging te ontkrachten heeft Buffett gisteren zijn belastinggegevens openbaar gemaakt. Iets dat Trump tot op heden nog niet heeft gedaan.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.