Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 11/08: E-mail lek blijkt veel groter dan gedacht

Peet van Leeuwen op 11 augustus 2016 - Reageren

De Russische e-mail hack op de Democratische Partij blijkt veel groter dan aanvankelijk werd gedacht. Er zouden veel meer e-mails zijn buitgemaakt dan eerder bronnen lieten weten. En verder heeft de N.R.A. duidelijk gemaakt dat zij onvoorwaardelijk achter Donald Trump staan. Lees al het laatste nieuws in Race to DC.

 

E-mail hack bij de Democratische Partij veel groter dan gedacht

Het e-mail lek bij de Democratische Partij lijkt veel groter te zijn dan aanvankelijk de verwachting was. De FBI gaat er nu van uit dat de privé e-mails van honderden prominenten binnen de partij zijn gehackt.

 

De belangrijkste doelwitten waren al bekend. Dit zijn de accounts van medewerker van de Clinton campagne. Maar nu blijkt dat ook andere groepen binnen de Democratische Partij gehackt zijn. Zo zijn er e-mails gelekt bij het Campagne Comité, de tak die verantwoordelijk is voor de fondsenwerving van de Democratische Partij. 

 

De Democraten bereiden zich dan ook voor op een groot lek van gevoelige informatie voorafgaand aan de presidentiële verkiezingen.

 

Door deze nieuwe inzichten heeft de FBI zijn onderzoek uitgebreid. 

 

Kort nieuws

  • Hillary Clinton reageerde gisteren op Trumps wapenuitspraken van maandag. De Democraat vindt dat Trump “een grens overschrijdt.” Tijdens een toespraak in Iowa liet Clinton verder weten dat dit bewijst dat Trump “niet het temperament heeft om president te worden.”
  • Paul Ryan doet Trumps wapenopmerkingen van maandagavond af als een grap die fout is gegaan.
  • In een periode waarin veel mensen afstand nemen van Trump, kiest de N.R.A. voor onvoorwaardelijke steun aan de Republikein. De organisatie steekt daarom miljoenen dollars in advertenties voor Trump.
  • Vicepresidentskandidaat Mike Pence heef laten doorschemeren dat Trumps voorgestelde verbod voor moslims ook voor andere mensen kan gaan gelden. In een interview liet Pence weten dat alle immigranten uit terrorist gevaarlijke landen de toegang tot Amerika zou moeten worden geweigerd.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.