Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 10/10: Toon scherper in verhit debat

Mike Veldt op 10 oktober 2016 - Reageren

Vannacht vond het tweede verkiezingsdebat plaats. Op de Washington Universiteit in St. Louis gingen de kandidaten met elkaar in debat. De toon was hard en dat leverde uiteraard weer mooie beelden en stevige uitspraken op. Dat en meer in deze Race to DC. 

 

Debat

De toon was snel gezet. Toen beide kandidaten naar voren kwamen werden er geen handen geschud. Clinton begroette haar opponent wel maar allebei liepen ze rechtstreeks naar hun plek toe. Dat vuurtje werd tijdens het debat alleen maar verder opgestookt. Trump liet aan Clinton weten dat hij als president een speciale aanklager zou aannemen. Deze zou ervoor moeten zorgen dat Clinton in de gevangenis belandt. ‘Als ik win, ga ik mijn procureur-generaal er alles aan laten doen om een speciale aanklager aan te nemen die jouw situatie gaat bekijken. Er zijn nog nooit zoveel leugens geweest, zoveel bedrog,’ aldus Trump.

 

Was het dan alleen maar negatief dit debat? Nee, op het laatste moment wisten Clinton en Trump het tij nog te keren. De kandidaten moesten namelijk een punt noemen waarop ze elkaar respecteerden. Trump noemde de vastberadenheid van Clinton ‘Ze geeft nooit op.’ Clinton noemde geen eigenschap van Trump, maar zei respect te hebben voor zijn kinderen en familie. Dat compliment werd geaccepteerd door Trump.

 

Kortom, de toon van het debat was veel feller dan tijdens het eerste debat. Er werden niet alleen maar sprankelende dingen over elkaar gezegd, maar dat was te verwachten. Op 19 oktober vindt het laatste debat plaats. Dan zullen beide kandidaten nog een keer het beste in zichzelf naar boven proberen te halen.

 

Kort nieuws         

  • Volgens de peilingen is Hillary Clinton de winnaar van het debat. In een peiling die afgenomen werd door CNN/ORC scoort Clinton 57 procent en Trump 34 procent. 63 procent van de respondenten vond wel dat Trump boven verwachting presteerde.
  • Mensen die dicht bij Hillary Clinton staan, vinden dat zij goed gepresteerd heeft tijdens het debat. Zij vonden vooral dat ze rustig bleef wanneer Trump haar onder druk zette. ‘Ze had alles onder controle, sprak over beleid, kwam presidentieel over en bleef kalm,’ aldus een medestander van Clinton
  • Trump’s Running mate Mike Pence was er snel bij om Trump te feliciteren. Hij tweette direct na het debat dat Trump duidelijk gewonnen had. Vermoedelijk is deze tweet bedoeld om aan te geven dat Pence nog steeds achter Trump staat. Vorige week zweefden er nog diverse geruchten rond over een mogelijke breuk tussen beide mannen.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.