Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC: 10/08: Trump roept op tot geweld & staan de debatten op losse schroeven?

Peet van Leeuwen op 10 augustus 2016 - Reageren

Met een vreemde opmerking leek Donald Trump gisteren op te roepen tot geweld tegen Clinton, als zij de verkiezingen wint. Daarnaast lijkt Trump de presidentiële debatten uit de weg te willen gaan, of in ieder geval naar zijn eigen hand te willen zetten. Lees dat en meer vandaag in Race to DC.

 

Komt er een debat tussen Trump en Clinton?

Tijdens de voorverkiezingen liet Trump keer op keer weten met Clinton in debat te willen gaan. Maar gisteren meldde Trump dat hij eerst de voorwaarden wil zien voordat hij toezegt.

 

Er is nu dus veel twijfel over Trumps bereidwilligheid om met de Demoraat in debat te gaan. Hij sloeg in de voorverkiezingen ook al een Republikeins debat over.

 

“Ik zal absoluut deelnemen aan drie debatten, Ik wil graag debatteren, maar ik moet eerst de voorwaarden zien,” zei Trump tegen Time. Clintons campagneteam doet Trumps getwijfel af als capriolen om de media te beïnvloeden.

 

De data van de debatten staan al wel vast. De presidentskandidaten zouden op 26 september voor het eerst met elkaar in discussie gaan. En daarna staan 9 en 19 oktober omcirkeld als debat data.

 

Peilingen in de swing states gaan gelijk op

Terwijl Clinton in veel nationale peilingen ruim voorstaat op Trump, blijven de swing states een stuk spannender. Zo zou het verschil in Florida, volgens een recente poll, slechts één procent zijn. En het verschil in Ohio slechts vier procent.

 

De New York Times stelt dat deze cijfers minder te maken hebben met de populariteit van Clinton en meer met de afkeer tegenover Trump. Stemmers vinden Clinton dus “minder erg” dan Trump.

 

Van de belangrijkste swing states is het verschil het grootste in Pennsylvania. Daar geniet Clinton een voorsprong van tien procent.

 

Kort nieuws

  • Donald Trump maakte gisteren een vreemde opmerking. Hij stelde dat, in het geval dat Clinton president wordt, dat de supporters van het tweede amendement daar wel raad mee wisten. Velen vonden dat Trump daarmee opriep tot het gebruik van geweld. Maar zijn woordvoerder maakte snel duidelijk dat Trump doelde op de krachtige manier waarop de groep zich kan verenigen.
  • Het lijkt erop dat Carly Fiorina zich verkiesbaar wil stellen als leider van de Republikeinse Partij. Ze heeft in de afgelopen dagen contact gezocht met verschillende prominente leden binnen de partij om haar kansen te polsen. Het is de verwachting dat de huidige voorzitter Reince Priebus zich niet kandidaat zal stellen voor herverkiezing.
  • Sinds de voorverkiezingen zijn afgelopen is er door de kandidaten ongeveer $ 100 miljoen geïnvesteerd in televisie reclames.  $ 91 miljoen daarvan vanuit het Clinton kamp. En slechts $ 8 miljoen door pro-Trump groepen. Trumps eigen campagne heeft nog geen cent uitgegeven aan reclames.
  • Paul Ryan heeft met overmacht de Republikeinse voorverkiezing in Wisconsin gewonnen.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.