Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 08/10: Nieuw schandaal Trump

Mike Veldt op 8 oktober 2016 - Reageren

Beide kandidaten maken zich gereed voor het debat van aanstaande zondag. Toch kan niet alle aandacht uitgaan naar de voorbereiding. Rond Trump is er een grote rel ontstaan vanwege seksistische uitspraken en Wikileaks publiceerde nieuwe emails van Clinton. Dat en meer in deze Race to DC.

 

Trump

De campagne van Trump gaat bergafwaarts de laatste tijd en kreeg een grote klap afgelopen nacht. Nu zijn er audio opnamen opgedoken waarin Trump denigrerende opmerkingen maakt over het proberen seks te hebben met vrouwen.

De uitspraak werd in 2005 gedaan en werd vrijgegeven door The Washington Post. In de situatie zat Trump in een bus met Billy Bush (voormalige Access Hollywood presentator). Hij vertelt aan Bush dat hij seks had gehad met een vrouw, terwijl hij al met zijn vrouw Melania getrouwd was.

Later in het fragment zegt Trump dat hij in een meubelwinkel de liefde had bedreven met een vrouw. En dat deed hij niet in net Engels. Het interview werd opgenomen om de soap Days of our Lives te promoten. Trump sloot in het interview als volgt af: "Wanneer je een ster bent, Laten vrouwen je alles doen."

De Republikeinen lijken geschokt. De een na de andere hoogstaande Republikein spreekt zijn afschuw uit over Trump’s uitspraken. Zowel de Republikeinen die hem al steunen als degenen met wie hij toch al in de clinch ligt. Zal dit schandaal dan wel aan The Donald blijven kleven?

 

Later vandaag meer over dit schandaal op VerkiezingenVS.com

 

Clinton

Ook voor Hillary Clinton speelde er een issue op. Wikileaks publiceerde vrijdag een serie e-mails van Clinton’s campagnevoorzitter John Podesta. De e-mails zijn volgens Julian Assange gefocust op de communicatie met betrekking tot de Clinton foundation en nucleaire energie en de betaalde speeches.

Zo is een deel van de betaalde speeches nu uitgelekt. Daarin stond dus dat Clinton in 2014 zei dat ze wist van de veiligheidsregels van het gebruik van haar BlackBerry. Daarnaast kwam haar steun voor vrije handel en open grenzen naar voren.

Andere zaken die de e-mails bespreken zijn bijvoorbeeld het strijdplan tegen Sanders. Ook kwam uit dat ze het Keystone pipeline gedeelte van haar boek Hard Choices heeft verwijderd. En ten slotte dat ze een filmpje wilde maken waarin ze de controverse rondom de Clinton foundation ging uitleggen. Dit filmpje is echter nooit gepubliceerd of gemaakt. Wat het wel duidelijk maakt, is dat Clinton ook nog voldoende zorgen heeft. Al valt dit nieuws momenteel in het niet bij het schandaal rond Trump.

 

Kort nieuws

  • Gary Johnson van de Libertarische partij geeft toe dat zijn geografische kennis te wensen overlaat. De laatste weken werd duidelijk dat hij weinig buitenlandse leiders kent.  "Omdat sommigen wel veel weten van buitenlandse leiders, brengt hen dat dan in de positie om het leger te leiden?" Aldus Johnson.
  • Paul Ryan is net veel Republikeinen helemaal klaar met Trump. ‘’ Wat ik vandaag gehoord heb, maakt me ziek. "Vrouwen moeten vereerd en gerespecteerd worden en niet worden weggezet als object." Ryan voegt daaraan toe dat het gezamenlijke evenement tussen hem en Trump niet doorgaat.
  • In de peilingen gaat het sinds het debat goed met Clinton. Volgens een Ipsos/Reuters peiling gaat ze met vijf punten verschil aan de leiding: 43 om 38 procent. Dat maakt duidelijk dat Clinton een mooie voorsprong heeft gepakt sinds het debat. Trump moet zondagavond in goede doen zijn om zijn achterstand te verkleinen.

 

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.