Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 07/10: Grote groep Republikeinen tegen Trump en orkaan Matthew verstoort verkiezingen

Peet van Leeuwen op 7 oktober 2016 - Reageren

Gisteren liet een grote groep Republikeinen weten dat zij niet op Trump willen stemmen. En terwijl Florida zich opmaakt voor de komst van orkaan Matthew denkt Clinton aan de praktische gevolgen van de storm op de verkiezingen. Lees al het laatste nieuws in deze Race to DC!

 

 

Groep van 30 Republikeinen spreekt zich uit tegen Trump

Een groep van dertig voormalig leden van het Congres spreken zich uit tegen Trump. In een brief laten zij weten dat ze niet voor Trump zullen stemmen tijdens de verkiezingen.

“Als Republikeinse leden van het Congres, waren we trots op het vertegenwoordigen van een partij die stond voor eerlijk en principieel publiek leiderschap waarin het Amerikaanse volk vertrouwen kon hebben. Helaas maakt de kandidaat van dit jaar een farce van de principes en idealen die we hebben gekoesterd en wilden vertegenwoordigen in het Congres.”

Maar de invloed van de brief mag volgend de Washington Post niet overschat worden. Het initiatief zal geen Trump stemmers op andere gedachten brengen. Maar gematigde Republikeinen zouden wel eens extra kunnen gaan twijfelen. Zeker als Clinton deze groep blijft aanspreken.

 

Geen extreme maatregelen tegen moslims

Mike Pence heeft gisteren duidelijk gemaakt dat Trump niet langer van plan is om moslims de toegang tot Amerika te ontzeggen. Pence stelde in een televisie-interview dat dit idee “dood” is.

 

Het is een grote stap voor de campagne van Donald Trump die veelvuldig beschuldigd werd van discriminerende en ongrondwettelijke plannen.

 

Er leek in de afgelopen weken al een verandering van toon te zijn in Trumps beleid. Hij zwakte zijn uitspraken over moslims namelijk af. En nu heeft Pence dus duidelijk gemaakt dat de extreme plannen helemaal van de baan zijn.

 

Kort nieuws

  • Trump heeft gisteren laten weten dat hij zich in het volgende debat zal focussen op politiek beleid. En niet op het aanvallen van Clinton. Trump lijkt zich de afgelopen dagen meer aan zijn script te houden wil controverses uit de weg gaan. Het volgende debat zal aanstaande zondag plaatsvinden.
  • Ted Cruz voerde gisteren campagne voor de Republikeinen. Hij belde met potentiële stemmers met de oproep om te gaan stemmen op election day. Maar op geen enkel punt tijdens de gesprekken noemde Cruz de naam Donald Trump.
  • Tim Kaine noemde Gary Johnson “ongelooflijk respectloos richtig de troepen.” Hij zei dit na uitspraken van Johnson waarbij hij de bombardementen in Syrië vergeleek met onopzettelijke Amerikaanse bombardementen op burgers. Kaine noemde Johnson vervolgens ongeschikt als opperbevelhebber.
  • De campagne van Clinton wil dat de registratie van kiezers in Florida wordt verlengd. Omdat deze momenteel wordt verstoord door een naderende orkaan.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.