Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 07/07: Clinton niet vervolgd

Dynph ten Haaf op 7 juli 2016 - Reageren

Newt Gingrich ging op stap met Donald Trump, Hillary Clinton wordt niet vervolgd door Justitie en Bernie Sanders werd uitgejouwd door Democraten. Dat en meer leest u in de Race to DC!

 

Clinton niet vervolgd

Na het nieuws dat F.B.I. directeur James Comey heeft geadviseerd Clinton niet te vervolgen voor haar e-mailschandaal heeft ook het Amerikaanse Ministerie van Justitie besloten dit niet te doen. Gisteren maakte procureur-generaal Loretta Lynch bekend dat ze de adviezen uit het F.B.I. onderzoek accepteert.

 

Hoewel Clinton niet juridisch vervolgd wordt richt het gebruik van een private e-mailserver veel schade aan haar campagne aan. Hoewel de F.B.I. tegen vervolging heeft geadviseerd, was Comey hard in zijn kritiek op Clinton. Hij stelde dan ook dat ze “extreem nonchalant” was in de omgang met geclassificeerd materiaal.

 

Sanders uitgejouwd

Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden hebben gisterochtend druk gezet op Bernie Sanders tijdens een vraag-en-antwoord sessie in het Congres. De leden van het Huis willen dat Sanders duidelijkheid geeft over zijn standpunten met betrekking tot het steunen van Clinton. Sanders’ endorsement van Clinton zou veel goed doen voor de Democratische partijeenheid.

 

Nu de Democratische conventie steeds dichterbij komt, wordt het volgens veel Democraten tijd dat Sanders uit de race stapt en zijn gewicht in de schaal werpt om Clinton te steunen. Toen het er niet naar uit zag dat Sanders dit van plan was te doen, kon hij op een luid boe-geroep van de aanwezige Democraten rekenen.

 

De frustratie van de Democraten lijkt echter effect te hebben gehad. Gisteravond laat werd bekend dat de Clinton en Sanders campagnes overleggen over een gezamenlijke bijeenkomst. Toen Sanders tijdens zijn aanwezigheid bij het programma All-in with Chris Hayes op MSNBC werd gevraagd of hij niet ontkende dat er gesprekken gaande zijn over een mogelijke endorsement voor Clinton, antwoorde hij “dat is correct.” Hierover leest u later vandaag meer op VerkiezingenVS.

 

Kort nieuws:

  • Voormalig Republikeins spreker in het Huis van Afgevaardigden Newt Gingrich ging op stap met Trump. Tijdens een Trump-rally in Ohio haalde Gingrich in zijn speech hard uit naar Clinton. Gingrich is nog steeds in de race voor het vicepresidentschap. Nu de lijst met mogelijke kandidaten kleiner wordt, zien velen Gingrich’ speech en Trumps enthousiasme als bevestiging van Gingrich’ serieuze kans op het verkrijgen van de functie. 
  • Trumps controverse over het gebruik van een antisemitische afbeelding in een tweet heeft een staartje gekregen. Woensdag verdedigde Trump de beslissing om de afbeelding te gebruiken, en stelde hij dat “gewoon een ster” was. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.