Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 06/09: Clinton en Trump voeren campagne in Ohio

Peet van Leeuwen op 6 september 2016 - Reageren

Traditioneel wordt Labor Day in Amerika gezien als het punt waarin de verkiezingscampagnes aan hun laatste fase beginnen. Er zijn nog iets meer dan 60 dagen te gaan voordat de nieuwe president wordt gekozen. De eindstreep is dus in zicht. En er is niet veel tijd meer over om kiezers over te halen. Hoe hebben de kandidaten hun Labor Day besteed? Lees het in Race to DC.

 

Iedereen was in Ohio

Op het vliegveld in Cleveland stonden gisteren de vliegtuigen van beide kandidaten geparkeerd. Zij hadden op Labor Day hun pijlen gericht op Ohio. Een belangrijke swing state.

 

In het geval van Hillary Clinton was dit een gloednieuw vliegtuig. Speciaal voor het laatste deel van haar verkiezingscampagne. Maar het grote nieuws over het vliegtuig is dat Clinton nu ook journalisten zal toelaten.

 

Clinton sprak in Ohio met vakbondsleiders terwijl Bill Clinton een Labor Day parade bijwoonde. Voor Clinton markeerde Labor Day vooral een terugkeer naar het voeren van campagne. Ze heeft namelijk een groot deel van de zomer besteed aan het werven van fondsen.

 

Donald Trump volgde Clintons voorbeeld en liet ook journalisten toe in zijn vliegtuig. Daar gaf hij uitleg over zijn plannen rondom illegale immigranten. Hij liet weten dat daar in de toekomst duidelijke beslissingen over genomen zullen worden. Maar hij is van mening dat immigranten het land uit moeten en “in de rij moeten staan” om door het juiste proces te gaan.

 

Kort nieuws

  • President Obama en Poetin spraken met elkaar tijdens de G20 bijeenkomst in China. Daar overlegden zij over problemen in Syrië en over ‘cybersecurity.’ Daarnaast liet Obama weten dat hij een afspraak met Filippijnse president Duterte heeft afgezegd. Hij deed dit nadat Duterte hem een “klootzak” noemde.
  • Bernie Sanders voerde gisteren campagne voor Hillary Clinton in New Hampshire.
  • Donald Trump liet weten dat hij zal deelnemen aan alle drie de presidentiële debatten. “Ik vindt dat kandidaten een verplichting hebben om aan de debatten deel te nemen,” aldus Trump.
  • Clinton beschuldigde gisteren de Russische veiligheidsdienst van bemoeienis in de Amerikaanse verkiezingen. Ze stelde dat Poetin liever Trump president ziet worden omdat dat de Amerika zal destabiliseren.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.