Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 06/04: Resultaten in Wisconsin & geen haast bij de FBI

Peet van Leeuwen op 6 april 2016 - Reageren

Er werd gisteren gestemd in Wisconsin. Dat leverde interessante resultaten op. Ook was Clintons e-mailaffaire weer in het nieuws en roept een nieuwe advertentie van Sanders heftige reacties op. Dat en meer vandaag in Race to DC.

 

Winst in Wisconsin

Aan de Democratische kant heeft Bernie Sanders de verkiezingen in Wisconsin gewonnen. Hij boekte daarmee zijn zesde overwinning op rij. En heeft nu zeven van de laatste acht voorverkiezingen gewonnen. Sanders kreeg in Wisconsin 56.4 procent van de stemmen.

 

Bij de Republikeinen mocht Ted Cruz een overwinningsspeech geven. Hij kreeg 48.3 procent van de kiezers. Trump volgt met 35.1 procent en Kasich kreeg slechts 14 procent van de stemmen.

 

Geeft de overwinning Ted Cruz’ campagne een opleving, en zal deze genoeg zijn om Trump in te halen? En wat betekent deze zesde winst op rij voor de Democratische kandidaten? Lees vanmiddag meer over de resultaten in Wisconsin op VerkiezinigenVS.

 

Kwaliteit belangrijker dan snelheid

De FBI heeft geen haast met het onderzoek over Clintons gebruik van haar privé email voor officiële zaken. Directeur van de FBI, James Comey, zei gisteren dat de zaak niet afgerond zal zijn voor de politieke conventies die deze zomer plaatsvinden. “Het is belangrijk dat de zaak goed en prompt wordt uitgevoerd, maar goed is belangrijker,” aldus Comey. Comey ging hiermee in op vragen van de Niagra Gazette tijdens een toespraak in Buffalo, New York.

 

Dit nieuws komt nadat een aantal dagen geleden bekend werd dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken het onderzoek naar Clintons privé e-mailadressen heeft gestaakt. Zij lieten de zaak geheel over aan de FBI.

 

Sanders’ advertentie

Bernie Sanders maakt in New York gebruik van advertenties met daarin de slogan: “I can’t breathe.” Deze werd gebruikt na de dood van Eric Gardner in New York. Hij stierf door hardhandig optreden van de politie en de slogan wordt gebruikt om de spanningen tussen Afro-Amerikaanse en blanke Amerikanen aan te geven.

 

In de advertentie worden beelden getoond van Gardners arrestatie En er worden ook oude beelden getoond van een jonge Bernie Sanders die wordt gearresteerd.

 

 

Kort nieuws

  • Susan Collins is de tweede Republikeinse senator die een gesprek heeft gehad met Merrick Garland. Het gesprek heeft haar ervan overtuigd dat andere Republikeinen ook met Obama’s nominatie voor het hooggerechtshof in gesprek moeten gaan.
  • Trump vindt dat vrouwen zijn ideeën ondersteunen en op hem zullen stemmen omdat hij hen kan beschermen tegen terroristische aanslagen. Trump zij in hetzelfde interviews dat er niemand is die “...vrouwen meer respecteert dan ik.”
  • Tijdens een toespraak aan de Universiteit van Wyoming sprak Bernie Sanders uit dat hij “een grote kans heeft” om de verkiezingen in New York te winnen.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.