Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 02/06: Beerput over Trump University verder open; Reid: Sanders moet uitstappen

Jan-Willem Kranendonk op 2 juni 2016 - Reageren

De Trump University draaide vooral om Donald Trump en leek van misleiding en leugens aan elkaar te hangen. Gelukkig voor Trump willen mensen wel liever met hem barbecueën dan met Hillary Clinton. En het Clinton-kamp rekent snel op een steunbetuiging van president Obama. Dat en meer in de Race to DC.

 

Trump University: een grote misleiding

Never a dull moment with The Donald. Nog altijd zijn er drie rechtszaken gaande over Trump University, waaronder een groepsvordering vanwege misleiding tegen Donald Trump persoonlijk. In deze zaak heeft een rechter in San Diego heeft 400 pagina’s aan documenten openbaar gemaakt.

 

De documenten onder andere inzicht in de manier waarop potentiële studenten werden overgehaald de meest dure opleiding te kiezen: het gouden elite pakket. “Als ze niet het ‘gouden elite’ kunnen betalen, laat ze nergens anders aan denken dan het gouden elite pakket.” De recruiters speelden in op schaamtegevoelens en zetten geïnteresseerden onder zware druk. “Vind jij het leuk om iedereen behalve jijzelf in een droomhuis te zien wonen en in hun droomauto te rijden? Deze mensen zagen een kans en maakten geen excuses.” Voormalig salesmanager Ronald Schackenberg noemt in een verklaring de manier van opereren “misleidend, frauduleus en oneerlijk”.

 

De documenten gaven Hillary Clinton genoeg reden om de vastgoedmagnaat een “bedrieger” te noemen, die “misbruik heeft gemaakt van kwetsbare Amerikanen”. Trumps campagne denkt daar heel anders over en kwam snel in het verweer. Gisteren publiceerde zij een campagnevideo (zie hieronder) waarin het echte verhaal werd verteld, in plaats van het eenzijdige verhaal dat door de media naar buiten was gebracht.

 

 

Kort nieuws

  • Harry Reid: Bernie, “geef op”. Volgens de senator van Nevada is er een moment dat Sanders realistisch moet worden en moet accepteren dat de strijd voorbij is. Clinton heeft een onoverbrugbare voorsprong behaald.
  • Clinton-campagne: Endorsement Obama nabij. Campagnemanager Robin Mook verwacht dat de president snel zijn steunbetuiging zal geven aan de Democratische kandidaat. Hij durfde nog niet te zeggen of dat direct na de laatste voorverkiezingen zou zijn, aanstaande dinsdag in onder andere Californië.
  • Clinton ontvangt 40 miljoen in mei: Hillary Clintons oorlogskas is weer aangevuld in de afgelopen maand. Daarvan houdt zij 27,5 miljoen zelf, terwijl de rest uitgedeeld wordt aan lokale campagneactiviteiten en de DNC
  • Geld voor Gary Johnson: miljardair Chris Rufer heeft één miljoen dollar aan donaties toegezegd. Vergeleken met de grote stromen geld naar de campagnes van Clinton, Sanders en Trump is het niets, maar de libertariërs hopen dat deze toezegging andere donoren over de streep zet. Vooral bij de aanhangers van Rand Paul hopen zij geld te halen.
  • Donald Trump verwacht Californië te winnen. Vanaf 1992 hebben de Democraten altijd in de The Golden State gewonnen en de demografische ontwikkelingen zijn in het voordeel van de Republikeinen. Toch maakt dat voor The Donald niet uit. Hij verwacht te kunnen winnen “omdat hij anders is”. Dat moet hem ook een kans geven in Oregon en Washington, de andere twee staten aan de westkust. Deze zijn al sinds 1988 Democratisch. The Fix legt uit waarom Trump hier niet in zal slagen, net als dat Hillary Clinton geen kans maakt in Texas – haar optimisme ten spijt.
  • Campagnemanager Sanders: Vervolging Hillary kan deelname aan race lastig maken. Hillary Clinton kan nog altijd vervolgd worden vanwege haar emailaffaire. Volgens Jeff Weaver zou het dan moeilijk zijn voor haar om in de race te blijven. De campagnemanager van Sanders zei dat tegen Fox & Friends. Uit een peiling van Rasmussen blijkt dat 43 procent van de kiezers vindt dat Clinton bij vervolging direct uit de race moet stappen. 
  • Kiezers barbecueën liever met Trump: Uit een peiling van CNN blijkt dat kiezers liever een goed stuk vlees nuttigen met de vastgoedmagnaat dan met Clinton. Bovendien geloven zij dat Trump meer banen kan creëren dan zijn democratische tegenstrever. Opvallend genoeg zijn dit exact de twee punten waarop Bill Clinton in 1992 van George H.W. Bush won: economie en aardigheid.
  • Marco Rubio wordt aangemoedigd zich herkiesbaar te stellen. Verschillende collega’s in de Senaat vinden dat Rubio opnieuw een gooi moet doen naar een Senaatszetel namens Florida. De voormalig presidentskandidaat wil zich voorlopig terugtrekken uit de politiek. Als Rubio alsnog deelneemt, wacht hem allereerst een lastige strijd voor de kandidatuur in zijn eigen partij. Hij is een deel van zijn krediet in zijn thuisstaat kwijtgeraakt nadat hij een zware nederlaag leed tegen Donald Trump in de voorverkiezingen. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.