Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 01/04: Trump’s controverse & Democraten richten zich op New York

Dynph ten Haaf op 1 april 2016 - Reageren

Een slechte week voor Trump, de Democraten richting zich op New York en Anonymous opent de aanval. Dat en meer in de Race to DC.

 

Trump’s controversiële week

Het ziet er in Wisconsin niet goed uit voor Donald Trump. In de staat waar dinsdag gestemd wordt werd hij onder anderen aangevallen door conservatieve radiopresentatoren, weigeren belangrijke Republikeinen zoals gouverneur Scott Walker hem te steunen en staat hij achter Ted Cruz in de polls. Trump’s campagne werd de afgelopen weken geteisterd door controverses. Zo deed hij denigrerend over de vrouw van Ted Cruz, werd zijn campagne manager Corey Lewandowski gearresteerd en stelde hij dat vrouwen gestraft moeten worden voor het plegen van abortus. Daarover later vandaag meer op VerkiezingenVS.

 

New York

Ondanks dat Wisconsin en Wyoming eerder op de agenda staan, richten de Democraten hun blik al verder vooruit naar de voorverkiezingen in New York. New York wordt gezien als een cruciale staat voor de Democratische nominatie, en met name Clinton is een groot campagneoffensief gestart. Clinton neemt het in haar thuisstaat niet alleen op tegen Sanders, maar ook tegen mede-New Yorker Donald Trump. Tot nu toe heeft Clinton al een spotje gericht tegen Trump uitgebracht, hard uitgehaald naar Sanders door hem een “single-issue kandidaat" te noemen, en heeft ze de steun vergaard van New York City burgemeester Bill de Blasio. Maar ook Sanders focust zich op New York. Sanders, die opgroeide in Brooklyn, trapte zijn campagne donderdagavond af met een bijeenkomst in de Bronx.

 

Kort nieuws:

  • Hillary Clinton heeft uitgehaald naar Bernie Sanders’ campagnetactieken. Na commentaar van de Sanders campagne dat Clinton donaties zou ontvangen uit de fossiele brandstof industrie was Clinton het zat. “Ik ben zo ziek van de leugens van de Sanders campagne over mij,” antwoordde Hillary gefrustreerd op de vraag van een milieuactivist naar aanleiding van de geruchten. 
  • Hackerscollectief Anonymous heeft de aanval geopend op Trump. De aanval, met de verklaarde proporties van een “totale oorlog,” is gericht op het neerhalen van Trump’s websites en het saboteren van zijn merk. Anonymous laat weten dat de aanvallen met name een reactie zijn op Trump’s controversiële retoriek. 
  • Donald Trump heeft geprobeerd vrede te sluiten met de Republikeinse partij. Gisteren toog hij naar Washington voor een bijeenkomst met Reince Priebus, de voorzitter van de Republikeinse Nationale Commissie. De vergadering is voor Trump een stap in zijn plan om de partij te verenigen.   
  • Volgens de laatste polls van RealClearPolitics leiden Ted Cruz en Bernie Sanders in Wisconsin. Cruz staat met 36,5 procent momenteel vier punten voor op Trump, en Sanders loopt met 47,5 procent bijna twee punten uit op Clinton’s 45,3 procent.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.