Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 25/07: Wasserman Schultz treedt af, Democratische conventie begint

Mike Veldt op 25 juli 2016 - Reageren

De Democratische conventie is nog niet begonnen of er is al spektakel: DNC-voorzitter Debbie Wasserman Schultz heeft ontslag genomen. Verder is dit natuurlijk de eerste dag van de Democratische conventie. Dat en meer in deze Race to DC.

 

Wasserman Schultz treedt af

Debbie Wasserman Schultz treedt na de conventie af als partijvoorzitter. Er was al maanden kritiek op haar omdat zij te vroeg partij zou hebben gekozen voor Clinton. Om die reden vroeg Sanders maanden terug al om haar ontslag, maar de recent gelekte e-mails lijken de druppel te zijn geweest. Uit deze e-mails bleek dat zij inderdaad weinig van Sanders moest hebben.

 

Het nieuws leek al even in de lucht te hangen aangezien ze niet zou spreken op de conventie. Ze schreef in een statement dat ze in haar thuisstaat Florida er alles aan gaat doen om Clinton te helpen: ‘Vooruit gaan is de beste manier om dit doel te bereiken en daarom treed ik af na deze conventie.’

 

President Obama bedankte de Democratische voorzitter voor bewezen diensten: 'De laatste acht jaar kon ik op haar terugvallen. Ik heb haar vanmiddag laten weten dat ik haar dankbaar ben. Haar leiderschap binnen de DNC heeft ervoor gezorgd dat we iemand hadden die de Democraten bij elkaar bracht. Niet alleen voor mijn herverkiezing, maar ook voor de gezamenlijke doelen die we hebben als land.

 

Democratische conventie begint

Vandaag is het begin van de Democratische conventie. Hillary Clinton zal deze week formeel de nominatie van de Partij aannemen. In totaal zullen er naar verwachting ongeveer 50.000 mensen naar Philadelphia komen. De conventie vindt plaats in het Pennsylvania Convention Center en het Wells Fargo Center.

 

Tijdens de conventie wordt echter niet alleen een kandidaat genomineerd. Er zullen ook caucussen en raadsvergaderingen gehouden worden. Bovendien zal het Democratisch platform geratificeerd worden. Volgens perschef Christopher Huntley wordt het geweldig om te zien hoe divers en inclusief deze conventie wordt vergeleken met de conventie van de Republikeinen.

 

Op maandag zullen onder anderen Michelle Obama en Bernie Sanders spreken op de conventie. Het thema van die avond is 'een economie die voor iedereen functioneert.’

 

Kort nieuws

  • Michael Bloomberg gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn steun aan Hillary Clinton geven. De oud-burgemeester van New York zal woensdag op de conventie spreken, meldde The New York Times. In zijn speech zal hij gematigde kiezers ervan proberen te overtuigen waarom Clinton de beste optie is voor hen.
  • Gedelegeerden van Bernie Sanders willen hun revolutie naar de conventie brengen. Sommige gedelegeerden (van beide kandidaten) hebben echter moeite om überhaupt naar de conventie te komen. Van de in totaal 4764 gedelegeerden zijn er minstens 300 die crowdfunding gebruiken om hun reis en verblijf te betalen.  De Democratische partij draagt wel aan de kosten bij, maar veel gedelegeerden zullen zelf met 2000 dollar over de brug moeten komen om naar Philadelphia af te kunnen reizen.
  • Tienduizenden mensen vanuit heel Amerika zijn van plan te protesteren tijdens de Democratische conventie. Daarbij zullen voornamelijk supporters van Bernie Sanders aanwezig zijn. Zij claimen dat het nog mogelijk is om de nominatie binnen te slepen. Billy Taylor, een van de organisatoren van het protest zei het volgende: ‘We kunnen nog steeds winnen. Wij gaan in ieder geval niet voor een demon genaamd Hillary stemmen.’

 

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.