Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 24/08: Trump geeft ruimte voor verandering, nieuw hoofdstuk e-mailschandaal

Mike Veldt op 24 augustus 2016 - Reageren

Donald Trump lijkt aan te sturen op een wijziging van z'n immigratieplannen. Ondertussen bezorgt het e-mailschandaal weer kopzorgen voor Clinton, en is er goed nieuws voor de Libertarische kandidaat Johnson. Dat en meer in deze Race to DC. 

 

Trumps immigratieplannen

Donald Trump gaf afgelopen dinsdag aan dat er wellicht aan zijn immigratieplan gesleuteld gaat worden. Tegen Fox News zei hij het volgende hierover: "Er kunnen zeker zachtere maatregelen komen, omdat wij niet van plan zijn mensen pijn te doen."

 

Hij werd gevraagd of er geen mogelijkheid was om illegale immigranten die bijdragen aan de samenleving, te sparen. Daar ziet Trump echter wel wat in: "Mensen die bijdragen aan onze samenleving en de wet naleven zijn geen probleem."

 

In het recente verleden zei Trump nog dat alle illegalen in Amerika gedeporteerd moesten worden. Hij lijkt dus wat gas terug te nemen wat betreft integratie.  Deze verandering van standpunt heeft waarschijnlijk een reden: Trump doet de laatste tijd meer moeite om de minderheden aan zich te binden. Dit hoopt hij te doen door minder hard op te stellen over immigratie.

 

E-mailschandaal

Hillary Clinton lijkt niet van haar plaaggeest af te komen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt door de Republikeinen onder druk gezet om de 15.000 onuitgebrachte e-mails toch vrij te geven. Maar er bestaat een kans dat deze e-mails niet allemaal gepubliceerd gaan worden. In ieder geval tot oktober wordt er waarschijnlijk niets bekend. De inhoud van de e-mails is ook onbekend, maar behoorden niet tot de overige 30.000 e-mails die al vrijgegeven zijn.

 

De Republikeinen hopen erop dat de e-mails schade toebrengen aan Clinton. Zo gaan er geruchten dat Clinton en haar medewerkers als minister wel erg nauwe banden hadden met de Clinton Foundation. Schadelijke informatie zal slecht zijn voor het vertrouwen van de kiezer, die haar sowieso al moeilijk vertrouwd.

 

Kort nieuws

  • Gary Johnson doet het beter dan Donald Trump onder de economen. NAPE vroeg welke presidentskandidaat het beste was voor de economie. Hillary Clinton kwam met 55 procent als beste uit de bus. Toch kiest 15 procent voor de Libertatrische kandidaat Johnson en slechts 14 procent voor Donald Trump.
  • In Florida gaat het Clinton voor de wind. Ze staat met dubbele cijfers voor op Trump volgens Saint Leo University Polling Institute. 48 procent schaart zich achter Clinton terwijl Trump het vooralsnog met 34 procent moet doen.
  • Vijf Republikeinse staten hebben een aanklacht ingediend tegen de Obama-regering. Dit omdat zij niet van plan zijn om de gezondheidsregelingen omtrent transgenders over te nemen. Volgens procureur-generaal  Ken Paxton "heeft de federale overheid het recht niet om Texanen te laten betalen voor geslacht veranderende operaties."

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.