Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 18/8: Trump versterkt campagneteam, Stein wil Sanders-supporters

Mike Veldt op 18 augustus 2016 - Reageren

 

Terwijl Trump zijn campagne aansterkt met de broodnodige versterkingen, houdt de Groene Partij kandidaat Jill Stein een pitch voor supporters voor Sanders, dat en meer in deze Race to DC.

 

Aanwinsten Trump

Donald Trump heeft eindelijk eens goed nieuws voor zijn campagne. Woensdag maakte hij bekend dat er twee leiderschapsfiguren aan de campagne zijn toegevoegd. Het gaat om Breitbart News voorzitter Stephen Bannon, die de leiding van deze campagne pakt. Ook is Kellyanne Conway, een Republikeinse peilster, aangesloten bij de Trump-campagne als campagneleider.

 

Woensdag maakte The Wall Street Journal het nieuws als eerste bekend. Later bracht campagnevoorzitter Paul Manafort een statement uit: "Deze toevoegingen zijn bedoeld om de business-aanpak van Trump te ondersteunen." In het statement werd ook duidelijk dat Manafort aanblijft als campagnevoorzitter.

 

De aanwinsten komen na een moeilijke periode voor Trump. In de peilingen zakt hij steeds verder weg en hij raakt steeds minder geliefd. Zeker de recente incidenten waarin hij de moslimouders van een overleden soldaat beledigde, en de "tweede amendement" opmerking over Clinton die hij maakte vielen verkeerd. De hoop is nu gevestigd op deze twee nieuwkomers bij de campagne voor Trump. Zij zullen hem op het rechte pad moeten houden. 

 

Stein lokt Sanders supporters

De leidster van de Groene Partij Jill Stein hield gisterenavond bij CNN een pitch om voormalige Sanders stemmers in het Groene kamp te krijgen. Ze omschrijft haarzelf als het beste alternatief voor diegenen die zich door Clinton en Trump niet vertegenwoordigd voelen.

 

"Al het werk dat jullie hebben verricht, alle passie en visie en bloed, zweet en tranen dat jullie in zijn campagne hebben gestopt stopt niet bij Sanders, het gaat om de beweging, niet om de man," aldus Stein.

 

Stein probeert mensen die waarschijnlijk op Clinton gaan stemmen weg te kapen. Daarom was ze extra kritisch op Clinton. Stein kon het niet laten om het e-mailschandaal nog maar eens op te rakelen. Ook werden Clintons fouten als Minister van Buitenlandse Zaken onder een vergrootglas gelegd. Het is wel duidelijk waar Stein de stemmen vandaan wil halen.

 

Kort nieuws:

  • Het gaat van kwaad tot erger voor Donald Trump in de peilingen. In Missouri, waar steevast Republikeins wordt gestemd, staat hij nog maar een kleine drie procent voor op Hillary Clinton. Dit blijkt uit een peiling die was afgenomen door PPP. Dertien procent heeft nog geen keuze gemaakt.
  • Toch is er ook een lichtpuntje voor Trump. In Indiana staat hij met dubbele cijfers voor. In de thuisstaat van Mike Pence lijdt hij met elf punten ten opzichte van Clinton.
  • Mitt Romney helpt Marco Rubio een handje. De Repulikeinse presidentskandidaat van 2012 gebruikt donateurs om de herverkiezingscampagne van Rubio te sponsoren. Romney zat met twintig potentiéle donateurs om de tafel en benadrukte dat Rubio’s zetel in de senaat als controle geldt voor de waarschijnlijke Democratische president.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.