Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Race to DC 11/04: Bill Clinton maakt er een potje van en Cruz lijkt New York te kunnen vergeten

Feike Kuipers op 11 april 2016 - Reageren

Bill Clinton zorgt voor hoofdpijn bij Hillary, Cruz krijgt niet echt voet aan de grond in New York en Cruz en Sanders winnen caucus staten door hun lokale organisaties. Dat en meer in de Race to DC van vandaag.

 

Is Bill Clinton het kwijt?

Bill Clinton wordt gezien als een van de grootste politieke talenten van de vorige eeuw. Hij had een bijna magische aantrekkingskracht op kiezers. In 2016 lijkt hij dit wel een beetje kwijt te zijn. Eerst kon Bill het niet laten om zijn nalatenschap als president te verdedigen, kwesties waar Hillary het liever niet over heeft. Daarna kwam hij negatief in het nieuws omdat hij op een evenement in een verhitte discussie met Black Lives Matter activisten terecht kwam. Bill was het niet met de activisten eens en gebruikte zijn positie om hun op hun plek te zetten. Bill heeft gezegd hier spijt van te hebben, maar het roep wel vragen op of hij nog wel zo waardevol is voor Hillary.

 

Cruz krijgt geen voet aan de grond in NY

Na overwinningen Utah, Wisconsin en Colorado heeft Cruz wat momentum opgebouwd, New York lijkt dat alleen direct weer ongedaan te maken. De laatste peilingen in New York laten zien dat Trump duidelijk aan de leiding gaat met wel 54% van de stemmen. Crus krijgt maar 15 procent van de stemmen en is hiermee derde, zelfs Kasich presteert beter met 22 procent. Cruz zijn eerdere conservatieve retoriek lijken hem in New York de das om te doen. Eerder in de campagne beschuldigde Cruz Trump ervan dat hij voor “New York values” stond (dat hij liberaal is). Nu in New York worden zulke beschuldigen hem niet in dank afgenomen. Het gevolg is dat Cruz openlijk op straat werd uitgescholden, nog geen honderd man op de been kan brengen bij een rally en een bijeenkomst op een school moest afzeggen uit vrees dat de studenten massaal zouden weglopen. Het zou dodelijk zijn voor Cruz als Trump een boel gedelegeerde oppikt in New York, maar hij lijkt hier niet veel aan te kunnen doen.

 

Kort nieuws

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.