Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Opnieuw gekibbel over Republikeins debat

Thomas Mulder op 16 maart 2016 - Reageren

Het dertiende debat tussen Republikeinse kandidaten is afgelast door organisator Fox News. Eerder vandaag meldde Donald Trump niet aanwezig te zullen zijn bij het debat. Daarop besloot ook John Kasich zich af te melden. Het is niet de eerste keer dat er gekibbel is over een Republikeins debat.

 

Fox News had het debat gepland voor maandagavond, de dag voor de voorverkiezingen in Arizona en Utah. Het zou het vierde debat zijn dat Fox News zou organiseren. Alle drie overgebleven Republikeinse kandidaten waren uitgenodigd.

 

Donald Trump maakte op woensdag bekend zich af te zullen melden voor het debat dat in Utah plaats zou vinden. Volgens Trump zijn er genoeg debatten geweest: “We hebben elf of twaalf debatten gehad. I deed het erg goed in de laatste. Ik denk dat ik het in alle debatten goed heb gedaan. Maar ik denk dat we genoeg hebben gehad. Hoe vaak kunnen dezelfde mensen dezelfde vragen stellen?” Trump noemde de debatten eerder al een enorme tijdsverspilling. In plaats van het debat houdt Trump een speech op de American Israel Public Affairs Committee conference.

 

Na de afmelding van Trump meldde de campagnemanager van John Kasich dat de gouverneur van Ohio zal afzien van het debat als Trump niet zou komen. De afzegging kwam voor Kasich’s campagne niet als een verrassing: “[Trump’s] normen en waarden komen niet overeen met die van de inwoners van Utah.” Als Trump van gedachte verandert, dan zal Kasich alsnog graag met hem in debat gaan.

 

Ook Ted Cruz trok zich terug. Zijn campagne meldde dat de senator er niet in geïnteresseerd is om met zichzelf te debatteren.

 

Inmiddels heeft Fox News de knop doorgehakt en het debat afgelast.

 

Het is niet de eerste keer dat er gekibbel is over debatten georganiseerd door Fox News. Trump weigerde te verschijnen in het tweede Fox News debat, nadat zijn eis om presentatrice Megan Kelly te vervangen niet werden ingewilligd. Trump kreeg het met Kelly aan de stok nadat zij hem kritische vragen stelde in het eerste Fox debat. Trump verscheen wel in het derde, en voorlopig laatste, Fox debat.

 

Er staan voorlopig geen andere debatten meer op het programma bij de Republikeinse partij. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.