Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

OBAMA WINT PRESIDENTSVERKIEZINGEN

Jan-Willem Kranendonk op 7 november 2012 - Reageren

Barack Obama heeft zich vannacht verzekerd van zijn tweede termijn als president van de Verenigde Staten van Amerika. Nadat Ohio aan hem toe werd bedeeld, overschreed hij de magische grens van 269 kiesmannen. De uitslag werd met groot gejuich onthaald in Chicago, waar een uitzinnige menigte de speech van de herkozen president afwachtte.

 

Gedurende de avond bleek al snel dat Romney’s strategie van de afgelopen weken zich niet uit ging betalen. Nadat hij goed had gescoord bij het eerste debat en een opmars had gemaakt in de peilingen, stokte zijn progressie. In de andere debatten wist Obama steeds met een licht voordeel uit de strijd te komen en ook in de peilingen kon Romney het gat net niet dichten. In het laatste weekend zette hij onverwachts zijn kaarten op staten als Pennsylvania en Wisconsin, waar hij een forse achterstand moest goedmaken. Dat zat er echter geheel niet in. Obama boekte in veel staten een redelijk gemakkelijke overwinning.

 

Voor de president betekent het dat hij de komende vier jaar nog het Witte Huis zal bewonen. In zijn tweede termijn hoopt hij het begrotingstekort terug te dringen en vooral meer banen te creëren. Gedurende zijn campagne heeft hij er op gehamerd dat het land de goede richting in was geslagen, maar nog een lange weg te gaan had. De komende vier jaar mag de president bewijzen wat deze woorden waard zijn geweest. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.