Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Nieuwsflits: Sanders steunt Clinton

Jasper van Emmerik op 12 juli 2016 - Reageren

De kogel is door de kerk. Op een bijeenkomst in Portsmouth, New Hampshire, heeft Bernie Sanders zijn steun uitgesproken voor Hillary Clinton. De aankondiging zat er al een tijdje aan te komen, gezien de gesprekken die de afgelopen tijd tussen beide kampen werden gevoerd.

 

Samen

“Samen sterker” was het credo van de bijeenkomst. Samen in de Democratische partij en samen tegen Trump. Precies wat de Democraten nodig hadden aan de vooravond van de conventies. Het was ook de boodschap die Sanders zelf benadrukte.

 

Sanders stelde trots te zijn op zijn campagne, ook al bleek deze niet voldoende om de nominatie te winnen. Hij feliciteerde Clinton met haar overwinning en gaf aan alles er aan te doen om haar het presidentschap te laten behalen. Sanders stelde dat acht jaar Obama voor grote vooruitgang had gezorgd en bedankte de zittend president. Ook keek hij vooruit, stellend dat Clinton de beste kandidaat is om Amerika verder te brengen, onder andere aan de hand van de voorstellen die door eerder genoemd akkoord de basis zullen vormen voor de Democratische campagne. Hij onderstreepte het belang van eenheid binnen de partij en benadrukte dat het huidige akkoord voor het Democratische platform het meest progressieve akkoord is in de geschiedenis van de Democraten.

 

Nu Bernie Sanders zijn steun heeft toegezegd volgt ook hij de weg die veel van zijn aanhangers al eerder volgden. Ondanks aanvankelijke twijfels over de bereidheid van veel van zijn supporters - met name de groep die anti-establishment is – op Clinton te stemmen, lijkt de overgrote meerderheid gewoon bij de Democratische partij te blijven.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.