Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Mike Huckabee: "Stem voor de eeuwigheid"

Jan-Willem Kranendonk op 1 november 2012 - Reageren

 

Mike Huckabee nam in 2008 nog deel aan de Republikeinse voorverkiezingsstrijd, maar houdt zich deze race in de luwte. Bovenstaand spotje is één van de eerste campagneboodschappen die we van hem vernemen. De vooraanstaande evangelical vindt dat de Amerikanen voor een keuze staan die de economische problematiek overstijgt. De Amerikaanse kiezer moet beslissen wat er met belangrijke thema's als abortus en het huwelijk. Volgens Huckabee moeten de christenen in de Verenigde Staten de toekomst creëren voor de komende generaties en daarbij het voorbeeld van de afgelopen generaties volgen. 

 

In een reactie aan POLITICO liet Huckabee weten dat hij met dit spotje niet direct een kandidaat wil steunen. Hij wil vooral de Amerikaanse kiezer stilzetten en na laten denken. Uiteraard steunt Huckabee indirect Mitt Romney, die de waarden die de evangelical aanprijst belichaamt.

 

Veel evangelicals zijn ongelukkig met de koers die door Barack Obama gevaren wordt ten aanzien van abortus en zijn bang dat de vrijheid van godsdienst zal worden ingeperkt. Dat de president zich uitsprak voor het homohuwelijk, hebben zij eveneens niet gewaardeerd. Net als in voorgaande verkiezingen zullen zij voor het overgrote deel op de Republikeinse kandidaat stemmen. 

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.