Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Marco Rubio’s Twitter tirade

Thomas Mulder op 17 mei 2016 - Reageren

Hij kon zich blijkbaar niet langer inhouden. Oud-presidentskandidaat Marco Rubio ging gisteravond flink los op Twitter. Het was de Washington Post die het moest ontgelden. Volgens Rubio publiceerde de krant een volslagen onzinnig stuk over zijn toekomst.

 

Afgelopen maandag plaatste de Washington Post een artikel op haar website getiteld “5 namen die nooit Donald Trump’s vicepresident zullen worden”. Ook Rubio werd daarin genoemd als een no go. In het artikel staat beschreven dat Marco Rubio op zoek zou zijn naar een volgende stap in zijn politieke carrière. Na zijn mislukte campagne voor de Republikeinse nominatie (Rubio won slechts een staat) zou de jonge senator naarstig op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. De krant schreef dat op basis van “bronnen die dicht bij Rubio staan”.

 

Volslagen onzin, volgens Marco Rubio zelf. Op twitter schreef hij “anonieme bronnen” maar wat zeggen om belangrijk te lijken. Hij beklaagde zich er over dat journalisten die bronnen zo maar geloven.

 

Ook ontkende Rubio dat hij ooit gezegd zou hebben dat hij zijn werk in de senaat “haat”. Dat was eerder gesuggereerd door de krant nadat Rubio bekend maakte dat hij de senaat gaat verlaten na het aflopen van zijn (eerste) termijn (in januari 2017). Des tijds baseerde de krant zich ook op een anonieme bron. Rubio herhaalde op twitter dat hij stopt na zijn termijn: “Ik heb al 10.000 keer gezegd dat ik weer een gewone burger zal zijn in januari.” Hij is dus niet op zoek naar een nieuwe politieke baan.

 

Verder maakte Rubio vooral het gebruik van anonieme bronnen belachelijk. Hij twitterde cynische nep-berichten van “anonieme bronnen”. Rubio: “Volgens bronnen die de tandarts van de vrouw van [Rubio’s] neef kent, zou Rubio wel eens cardio kunnen gaan doen”.

 

Toch kon Rubio het blijkbaar niet laten om te flirten met een mogelijke toekomstige campagne voor het presidentschap. In een tweet refereerde hij aan de opmars van Trump als outsider: “Wat betreft mijn toekomst in de politiek, nou het is natuurlijk nagenoeg onmogelijk voor iemand die geen politieke functie heeft om een succesvolle presidentskandidaat te worden. Toch?”.

 

Ruim een uur na zijn eerste tweet was Rubio klaar met zijn tirade. Hij kwam tot inzicht dat twitter-tirades niet altijd het beste idee zijn: “Ok dat is genoeg voor een nacht. Twitter is niet iets waar je je moet overhaasten. Je moet het langzaam en gedoseerd opbouwen…..” 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.