Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Liberale media keren zich tegen Sanders

Mike Veldt op 20 mei 2016 - Reageren

Bernie Sanders krijgt kritiek uit onverwachte hoek. Linkse media zoals Mother Jones, Talking Points Memo en Daily Kos hebben kritische stukken over hem en zijn campagne geschreven. De voornaamste aanleiding daarvoor is de chaos op de Democratische conventie in Nevada.

 

Kevin Drum van Mother Jones schreef het volgende over Sanders: ‘’ Ik blijf me afvragen wat er met Sanders gebeurd is. Voor deze campagne was hij een criticus van het systeem en een man met sterke principes. Dat is hij nog steeds, maar hij is ook erg zuur geworden. Ik vraag me af of dit het allemaal wel waard was voor hem.’’

 

Ook een van zijn belangrijkste supporters, Sally Kohn van CNN, heeft zich kritisch uitgelaten over de aanhang van Sanders. In april sprak ze nog haar steun uit voor Sanders vlak voor de voorverkiezing in New York. Ze schreef deze week in een artikel voor Time magazine dat ze het gedrag van de Sanders supporters zwaar betreurd. Ook progressieve Democraten komen tot de conclusie dat Sanders de partij schade aanbrengt. Daarnaast vinden zij dat Clinton de nominatie toch zo goed als binnen heeft, dus er is weinig meer om voor te vechten.  

 

De kritiek op Sanders begon een tijdje terug al. Toen velen al vonden dat de achterstand op Clinton te groot was. Tegelijkertijd werd de toon van Sanders negatiever, en het aantal voorverkiezingen steeds minder.  Democraten hebben de vrees dat Sanders schade aanbrengt aan de uiteindelijke presidentskandidaat.

 

Deze vrees werd bevestigd op de conventie in Nevada. Hoewel het nog steeds onduidelijk is werd er precies is gebeurd, is het helder dat veel Sanders aanhangers het gevoel hebben dat de procedures hen tegenwerken. Door het rumoer dat ontstond, moest het evenement even stilgelegd worden. Veiligheidspersoneel kon de veiligheid een tijdje niet garanderen. Ook kreeg de voorzitter van de Democratische partij in Nevada bedreigingen naar haar hoofd geslingerd.

 

Sanders gaf een persbericht uit waarin hij de kritiek als ‘’nonsens’’ bestempelde. Daarbij zei hij nog dat de Democratische partij open moet staan voor verandering. Markos Moulitsas, columnist voor de website The Hill vond dit een schande. Hij klaagde dat Sanders er veel te weinig aan doet om het geweld te verafschuwen. Sanders ging echter vrolijk verder en herhaalde zijn toon bij een speech in Californië.

 

Tad Devine, een adviseur van de Sanderscampagne sloeg terug: ‘’ Natuurlijk zijn Sanders en de mensen om hem heen tegen geweld.’’ Het probleem voor Sanders is echter dat hij zich niet hard heeft uitgelaten tegen het geweld. Hierdoor haken supporters af die niks met het geweld te maken willen hebben.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.