Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Kelly interview lost Trumps vrouwenprobleem niet op

Dynph ten Haaf op 18 mei 2016 - Reageren

Het had zo mooi kunnen zijn, het langverwachte interview tussen Fox News’ Megyn Kelly en Donald Trump dat gisteravond plaatsvond. In plaats daarvan kreeg het publiek vooral een ontspannen, maar weinig inhoudelijk gesprek te zien. En hoewel het lijkt alsof Trump en Kelly de strijdbijl begraven hebben, lost het interview Trumps voortslepende probleem met vrouwen en vrouwelijke kiezers niet op.

 

Interview

Na een maandenlange strijd en het smijten met beledigingen over en weer zat Donald Trump gisteravond op de bank bij Megyn Kelly. Het gesprek was op z’n zachtst gezegd tegenvallend. Kijkers verwachtten een leeuwenkuil, een herhaling van het eerste Republikeinse debat geleid door een harde Kelly die stevige vragen stelde. In plaats daarvan kreeg de Amerikaanse kijker een meer persoonlijke invalshoek voorgeschoteld: geen beleid maar vragen over Trump zelf. En hoewel aangekondigd door Kelly met het statement “niets is off limits,” wist het interview niet te overtuigen.

 

Kelly vroeg Trump onder andere naar zijn scheidingen en het alcoholisme van zijn broer. Maar Trump weigerde de diepte in te gaan. Zo vertelde hij wel dat hij door de situatie met zijn broer nog nooit een glas alcohol heeft gedronken. “Ik heb andere problemen,” zei Trump, waarop Kelly inhaakte door te vragen wat die problemen waren. Maar Trump wilde er niet over uitbreiden: “Daar wil ik niet met je over praten, daar kan ik niet over praten, dat zou te goed zijn,” reageerde hij.

 

Ook hadden Trump en Kelly het over hun eigen problemen na het eerste debat en de vrouwonvriendelijke opmerkingen van Trump aan Kelly’s adres. En hoewel Trump reageerde door te zeggen dat hij haar vraag – die ging over zijn vrouwonvriendelijke opmerkingen – stom vond, werd er niet verder op het onderwerp ingegaan. Hij weigerde echter zijn excuses aan te bieden voor de opmerkingen. Ondanks dat Kelly en Trump hun ruzie hebben bijgelegd, ziet het er niet naar uit dat dit Trump veel windeieren zal gaan leggen op het gebied van vrouwelijke kiezers.

 

Trump zit al geruime tijd in de problemen door de vrouwonvriendelijke opmerkingen die hij maakte. Toen Kelly hem hiernaar vroeg in het eerste Republikeinse debat, was Trump daar niet van gediend. Later zei hij over Kelly dat “there was blood coming out of her whatever.”  

 

Aanval

Trumps vrouwonvriendelijke retoriek is dan ook niet aan het publiek voorbijgegaan, en het ziet er niet naar uit dat die storm snel zal gaan liggen. Zo publiceerde The New York Times afgelopen weekend nog een uitgebreid negatief artikel over Trumps gedrag omtrent vrouwen in zijn privéleven.

 

Ook Hillary Clinton – die volgens Trump de “woman’s card” speelt – heeft meerdere malen hard uitgehaald naar Trump, en plukt in haar campagne nu de vruchten van zijn opmerkingen jegens vrouwen. Een aan Clinton gelieerd Super PAC heeft vandaag de eerste twee aanvalscommercials jegens Trump uitgebracht, beiden gericht op vrouwen. Het eerste spotje, genaamd “Speak,” herhaalt veel van de vrouwonvriendelijke opmerkingen van Trump. De boodschap is dan ook gericht aan vrouwen: “spreekt Trump voor jou?” Het tweede, soortgelijke spotje probeert te laten zien dat Trump vrouwen niet respecteert.

 

Verkiezingen

Trumps slechte positie onder vrouwelijke kiezers kan een serieus probleem worden tijdens de presidentsverkiezingen. De cijfers liegen er dan ook niet om: volgens een New York Times en CBS News poll uit maart blijkt dat 55 procent van de vrouwen Clinton boven Trump verkiest.

 

Gezien de voortdurende negatieve publicaties in de verschillende media en het feit dat politiek rivaal Hillary Clinton de aandacht op de situatie blijft vestigen ziet het er niet naar uit dat Trumps vrouwenprobleem snel zal verdwijnen. En hoewel Trump inmiddels vrede heeft gesloten met Megyn Kelly, zal hij er nog een hele kluif aan hebben zijn vrouwonvriendelijke imago nog om te keren. 

 

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.