Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Jeb Bush: Republikeinen moeten breder publiek aanspreken

Jan-Willem Kranendonk op 27 augustus 2012 - Reageren

Jeb Bush maakt zich zorgen over de toekomst van de Republikeinse Partij. Volgens de voormalige gouverneur van Florida moet de partij de presentatie van haar boodschap aanpassen aan de veranderende demografie. Door een breder publiek aan te spreken, kan de partij voorkomen schade op te lopen in de toekomst. Daarvoor is wel actie vereist, stelt de telg uit het Bush-geslacht.

 

De aanpassingen moeten vooral gedaan worden op het gebied van presentatie, zei de voormalig gouverneur in het programma Meet the Press. Volgens Bush is de conservatieve boodschap ook houdbaar op de langere termijn, maar moeten ook opkomende bevolkingsgroepen daarin betrokken worden. In het interview wees hij deze keer niet in het bijzonder naar een bepaalde groep, maar gedurende de race heeft hij meermaals het belang van de Hispanics benadrukt. Deze bevolkingsgroep groeit sterk, vooral in swing-states, en kiest in overgrote mate voor de Democratische kandidaat Barack Obama. Werk aan de winkel dus voor de Republikeinen.

 

Bush liet zich ook uit over de verkiezingsstrijd tussen Obama en Mitt Romney. Hoewel de president gezien wordt als degene met het meeste hart voor de gewone burger, verwacht de voormalig gouverneur dat Obama de band met het volk verliest door zijn onophoudelijke aanvallen op Mitt Romney. Van Romney verwacht Bush daarentegen dat hij na de conventie aanzienlijk populairder zal zijn bij Average Joe.

 

De president maakt zich volgens Bush schuldig aan het ontwijken van een echt debat over de economie. Zouden de verkiezingen daadwerkelijk over de economie gaan, dan zou Mitt Romney zonder moeite een overwinning boeken op Barack Obama, stelt Bush. Maar juist doordat de strijd wordt gedomineerd door allerlei details, is het een nek-aan-nek-race. Bush wil daarom ook niet een uitgebreid debat aangaan over het abortusstandpunt van de Republikeinse Partij, maar de aandacht terugleiden naar de economische prestaties van de president. Ook John McCain, de Republikeinse kandidaat uit 2008, is van mening dat de strijd moet gaan over de economie en de prestaties van Obama.

 

Bush stelde in Meet the Press dat de president moet stoppen met om zich heen te slaan en met nieuwe oplossingen moet komen voor de economie. In zijn ogen hebben de oplossingen van Obama tot nu toe niets anders gedaan dan het verhinderen van het economisch herstel.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.