Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Goed nieuws voor Obama: werkloosheidcijfer onder acht procent

Jan-Willem Kranendonk op 5 oktober 2012 - Reageren

Voor het eerst sinds Barack Obama het Witte Huis betrok, is de werkloosheid onder de acht procent gedaald. Daarmee is er goed nieuws op een dag dat de peilingen mindere resultaten lieten zien. Het werkloosheidcijfer daalde in de maand september met 0.3 procent en staat nu op een percentage van 7.8

 

De acht procentgrens is een belangrijke psychologische grens voor de bevolking. De mythe is dat een president niet herkozen kan worden met een werkloosheid van boven de acht procent. Daar zakte Obama op een wel heel belangrijk moment onder. Dit is namelijk één van de laatste belangrijke economische rapporten voor de verkiezingen van 6 november.

 

Bovendien was de daling niet alleen te danken aan het feit dat mensen de hoop op werk hadden opgegeven, maar ook aan het feit dat mensen weer aan de slag gingen – zij het deels in parttime functies.

 

In september kwamen er in totaal 114.000 banen bij. Daarmee groeide het aantal banen wel minder hard dan in juli en augustus. Mitt Romney liet dan ook weten dat er geen sprake is van echt herstel. In het verkiezingsdebat twee dagen geleden liet de Republikein weten 12 miljoen banen te creëren als president. Dat zou betekenen dat er gemiddeld maandelijks meer dan 230.00 banen bij zouden komen. Obama haalt die cijfers vooralsnog niet, maar zal tevreden zijn met de psychologische grens die doorbroken is.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.