Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Droompeilingen voor Romney: aan kop in Florida, Virginia

Johran Willegers op 5 oktober 2012 - Reageren

Mitt Romney kreeg vandaag het beste nieuws sinds zijn presidentskandidaatschap. De breed uitgemeten winst in zijn debat met president Obama op woensdag, is omgezet in duidelijk winst in de peilingen. In swing states Florida en Virginia staat hij aan kop. In het essentiele Ohio is de ruime voorsprong van Obama geminimaliseerd tot een nek-aan-nek race.

 

Romney krijgt in Florida 49 procent van de stemmen terwijl Obama 46 procent ontvangt. Dat peilde We Ask America. Ook in de peiling van Rasmussen haalt Romney 49 procent van de stemmen, tegenover 47 voor Obama. Wie Florida wint op verkiezingsdag vergaart 29 kiesmannen. Daarmee is het de meest invloedrijke swing state. Uit een gemiddelde van allen peilingen blijkt dat de kandidaten gelijk staan in de staat die in 2000 de doorslag gaf voor de winst van George Bush.

 

In Ohio was de voorsprong van Obama onlangs nog 10 punten. Die ruime afstand is compleet weggeslagen. Romney staat met 49 procent van de stemmen 1 punt achter op de president., blijkt uit de peiling van Rasmussen. Peilingbureau We Ask America had precies omgekeerde resultaten. Daar stond Obama 1 punt achter met 46 procent.

 

In Virginia gaven Rasmussen en We Ask America Romney ook de voorsprong met respectievelijke uitslagen van 49 tegen 48 procent en 48 tegen 45 procent. 

 

De drie staten zijn absoluut essentieel voor een overwinning. Obama kleurde in 2008 het drietal Democratisch en in 2004 waren dezelfde staten de sleutel voor de tweede termijn die George Bush bewerkstelligde. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.