Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Buitenlandse Zaken: Clinton hield zich niet aan e-mailregels

Jasper Maassen op 25 mei 2016 - Reageren

Het e-mailschandaal van Hillary Clinton heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Zojuist is bekendgemaakt dat de hoofdonderzoeker van het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geconcludeerd dat Clinton de regels omtrent haar e-mail heeft gebroken. De voormalig minister heeft haar privé-e-mail gebruikt om werkgerelateerde berichten te versturen en ontvangen.

 

Het rapport dat vandaag naar het Congres is gestuurd spreekt van een cultuur van laksheid die veel verder teruggaat dan de Clinton-periode. Desalniettemin hamert het rapport erop dat Clinton flinke fouten heeft gemaakt. Zo had ze beter moeten bijhouden wat er via haar privéadres verstuurd is, en had ze alle daarop verzonden en ontvangen berichten moeten overdragen toen ze haar positie overdroeg aan John Kerry.

 

Naast dit onderzoek loopt er ook nog een FBI-onderzoek naar het e-mailschandaal. Wat de effecten gaan zijn van het vandaag verschenen rapport is nog niet bekend, maar het is in ieder geval koren op de molen van haar tegenstander Donald Trump, die Hillary sowieso al als crooked portretteert.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.