Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

BREAKING: Paul Ryan stopt steun aan Trump

Jasper van Emmerik op 10 oktober 2016 - Reageren

Na het seksisme-schandaal en het niet winnen van het tweede verkiezingsdebat staan de verhoudingen binnen de Republikeinse partij op scherp. Nadat al diverse prominente Republikeinen hun steun aan Trump introkken lijkt nu ook voor fractievoorzitter Paul Ryan de maat vol.

 

Genoeg

Een anonieme bron binnen de partij heeft naar buiten gebracht dat Ryan, die al de gehele campagne worstelt met de kandidatuur van Trump, de Republikeinse kandidaat niet langer zal verdedigen. Hij draait de presidentiële campagne de rug toe om te proberen de meerderheid in het Huis en de Senaat te behouden. Ryan deed zijn uitspraken tijdens een noodbijeenkomst met partijleden. Later bevestigde een woordvoerder van Ryan het nieuws.

 

Hoewel Ryan zijn officiële steunbetuiging niet intrekt is deze stap toch een flinke klap voor Trump en zijn campagne. Hoewel Trump het debat van zondag niet wist te winnen, hoopte het team achter de Republikein toch in ieder geval de interne leegloop binnen de partij te kunnen stoppen. Met het vertrek van Ryan verliezen zij toch weer de steun van een prominent partijlid. Het feit dat Ryan zich nog wel inzet voor de verkiezingen voor de Senaat en het Huis wijst erop dat hij de presidentsverkiezingen misschien wel ziet als een verloren race. Het geeft in ieder geval geen blijk van vertrouwen in een goede afloop en dat kan alleen maar slecht zijn voor Trumps kandidatuur. 

 

Tegenslagen

Ryans besluit valt gelijk met de publicatie van een nieuwe peiling van de NBC News en Wall Street Journal, waarin Clinton een voorsprong van liefst veertien punten pakt op Trump in een tweehoofdige race, met 52 procent voor Clinton en 38 procent voor Trump. Als er ook rekening wordt gehouden van Gary Johnson en Gil Stein is deze verhouding 46 om 35 procent. De peiling werd net voor het debat afgenomen en neemt dus het schandaal rondom de gelekte tape met vrouwonvriendelijke uitspraken mee. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.