Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Anti-Gingrichmail binnen Republikeinse partij

Johran Willegers op 14 november 2011 - Reageren

“Fellow Conservatives I urge all of to take a hard look at the real Newt Gingrich.” Daarmee begint een mail vanuit een onbekende conservatief binnen de Republikeinse partij om te waarschuwen “voor weer een foute presidentskeuze.” POLITICO publiceerde zondag delen van die mail.

 

In oktober 2010 noemde hij delen van de omstreden immigratiewet, DREAM-act, waar Republikeinen zich massaal tegen keerden “best nuttig”.

 

Over immigratie zei hij afgelopen september nog dat voor illegalen die hier al jong zijn gekomen (Mauro’s) een weg gevonden kan worden om ze toch het burgerschap te verlenen.

 

Ook erkent hij in april 2007 de bewijzen voor klimaatverandering en stelt dat tegen de opwarming van de aarde stappen ondernomen moeten worden. Diezelfde maand verklaart hij dat emissiehandel daarin zijn sterke voorkeur heeft.

 

Tot slot stelt Gingrich later dat jaar dat hij Romney’s gezondheidshervormingen in Massachusetts toejuicht en dat voor de hele VS ingevoerd wil zien. Deze Romney-care wordt vaak vergeleken met Obama’s nieuwe zorgwetten. Het stokpaardje van de Republikeinen is het onschadelijk willen maken van Obama’s hervormingen.

 

Bovenstaande zaken zijn afgelopen jaren belangrijke discussiepunten in de Republikeinse partij. Nu Gingrich klimt in de peilingen en steeds meer een Romney-alternatief wordt, zal het vergrootglas steeds meer op zijn electoraal en persoonlijk verleden worden gelegd.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.