Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

“Biden wilde Warren als vice-president”

Thomas Mulder op 13 mei 2016 - Reageren

Volgens Amerikaanse media heeft Joe Biden vorig jaar meerdere malen gesproken met senator Elizabeth Warren over mogelijk samenwerking. Volgens bronnen wilde Biden Warren vragen als vicepresidentskandidaat als hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap. Later besloot Biden niet mee te doen aan de verkiezingen.

 

Joe Biden, vicepresident onder president Obama, zegt lang overwogen te hebben om mee te doen aan de verkiezingen. Volgens bronnen had hij graag de steun willen hebben van senator Elizabeth Warren om zijn profiel onder linkse kiezers te versterken. Warren dient haar eerste termijn in de senaat maar heeft zich nu al ontpopt tot aanvoerster van de linker vleugel van de Democratische partij. De oud-professor treedt hard op tegen Wall Street en is een groot voorstander van het opbreken van grote banken om een nieuwe financiële crisis te voorkomen.

 

Mogelijke kandidaat

Vorig jaar werd er lang gespeculeerd dat Elizabeth Warren zelf interesse had in het Witte Huis, maar de senator heeft dat altijd ontkend. Nu blijkt dus dat Warren achter de schermen toen al flink gepeild werd om partij te kiezen voor Joe Biden. Volgens bronnen zou Biden niemand anders overwegen als mogelijke vicepresidentskandidaat. Het is onduidelijk of Biden ook daadwerkelijk aan aanbod heeft gedaan aan Warren en hoe Warren tegenover het voorstel stond. Beide politici wilden niet reageren.

 

Biden besloot afgelopen najaar toch niet mee te doen aan de verkiezingen. In een verklaring in de tuin van het Witte Huis zei hij dat hij en zijn familie nog steeds bezig waren met het verwerken van het overlijden van zijn oudste zoon, Beau Biden. Hij overleed vorig jaar zomer aan kanker. Joe Biden was er, naar eigen zeggen, nog niet klaar voor, terwijl de deur inmiddels langzaam dichtgevallen was.

 

Nieuws

De onthullingen van een mogelijk Democratisch ticket Biden-Warren komt in een tijd waarin beiden veel in het nieuws zijn. Biden heeft meerdere malen in het openbaar gezegd dat hij er van baalt zich niet verkiesbaar te hebben gesteld. Afgelopen week zei hij in een televisie-interview dat hij de beste president zou zijn geweest. Biden heeft nog niet officieel steun voor een kandidaat uitgesproken, maar zei wel dat hij denkt dat Clinton de nieuwe president zal worden.

 

Warren wordt voortdurend genoemd als mogelijke vicepresidentskandidaat van Hillary Clinton. Warren zou linkse kiezers moeten aantrekken, een groep waar Clinton problemen mee blijft hebben. Warren is een van de weinigen in Washington die geen partij heeft gekozen in de Democratische voorverkiezingen, ondanks grote druk. Warren heeft zich niet uitgesproken over de mogelijkheid om vicepresidentskandidaat te worden. Het is uiteindelijk aan de Democratische kandidaat om een vicepresidentskandidaat te vragen. 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.