Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Wordt Tim Pawlenty Romney's running-mate?

Jan-Willem Kranendonk op 20 juni 2012 - Reageren

Hoewel Tim Pawlenty in april nog aangaf niet in de race te zijn om Romney's running-mate te worden, hebben sommige belangrijke adviseurs van de Republikeinse kandidaat Pawlenty hoog op het lijstje staan. Dit komt doordat hij een zeer goede surrogate voor Romney is gebleken. Pawlenty, die als eerste belangrijke kandidaat uit de race stapte en zich vervolgens achter de huidige nominee schaarde, heeft volgens de adviseurs de band met de gewone man die Romney niet heeft.

 

Pawlenty kan goed overweg met mensen uit de middenklasse en heeft als zoon van een blue-collar worker (arbeider) een verhaal dat bij hen aansluit. Volgens een adviseur van Romney is het bovendien belangrijk dat de voormalig gouverneur van Minnesota "goed met conservatieven is, maar geen vrouwen afschrikt." De vrouwen van Pawlenty en Romney kunnen overigens ook goed met elkaar - eveneens een niet onbelangrijk feit.

 

Daarnaast is Pawlenty evangelical. Hoewel hij zich niet als zodanig profileert, kan het wel neutraliserend werken ten opzichte van het mormoonse geloof van Romney, dat door veel Amerikanen met enige scepsis wordt bekeken. Tot slot heeft hij geen band met de regering van voormalig president George W. Bush, iets dat in zijn voordeel speelt.

 

De voormalig gouverneur zou naar verluid samen met Rob Portman en Marco Rubio de meeste kans maken op de rol van running-mate. Romney heeft echter duidelijk gemaakt dat hij - en niemand anders - beslist wie uiteindelijk voor deze functie gevraagd zal worden. Volgens de Washington Post maakt de Republikein zijn keuze niet voor 4 juli.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.