Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Romney krijgt steun van George H.W. Bush

Jasper de Groot op 28 maart 2012 - Reageren

George H.W. Bush, president van 1989 tot 1993, wil Mitt Romney formeel steunen in zijn kandidatuur. Een goed teken voor de voormalig gouverneur, want dat wijst er op dat de Republikeinse partij steeds meer achter hem gaat staan. De oud-president zal zijn steun donderdag in de aanwezigheid van Romney uitspreken in Houston, Texas.

 

Na de verklaring van Bush wordt er een fundraiser gehouden voor Romney, die naar verluidt met ongeveer een half miljoen dollar in zijn portefeuille de zaal weer zal verlaten. De kandidaat is in Texas voor een tweedaagse tocht langs verschillende besloten fundraisers om zijn toch al goed gevulde campagnekas wat aan te vullen.

 

Verschillende telgen van de Bush-familie hebben al eerder hun steun uitgesproken voor Mitt Romney. Vorig week schaarde Jeb Bush, de zoon van George H.W. Bush, zich nog achter hem. De populaire voormalig gouverneur van Florida werd aanvankelijk gezien als één van de mogelijke kandidaten om op een brokered convention de nominatie op te eisen. Ook de vrouw van George H.W. betoonde haar sympathie aan Romney, door hem te helpen bij zijn campagne in Ohio.

 

George W. Bush, de voorganger van Barack Obama, heeft zich nog niet achter een kandidaat geschaard. Hij zal morgen ook niet in Houston aanwezig zijn, zo meldt een medewerker van de Romney-campagne. De mormoonse kandidaat sprak vorige week wel positieve woorden over Bush' prestaties tijdens de economische crisis.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.