Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Roseanne for President

Suzanne Leppen op 26 maart 2012 - Reageren

Kiezers die hun vertrouwen in zowel de Republikeinen als de Democraten zijn kwijtgeraakt hebben mogelijk in november de kans om hun stem uit te brengen op voormalig sitcom-actrice Roseanne Barr. In augustus vertelde ze Jay Leno als eerste haar plannen in de Tonight Show en inmiddels is de 59-jarige comédienne officieel in de race voor presidentskandidaat voor de Groene Partij.

 

Barr noemt politici van de grootste twee partijen “een stel criminelen” en vindt dat ze niet in het belang van het Amerikaanse volk handelen. Haar belangrijkste reden om het presidentschap na te streven is dan ook: “I will not let these idiots go unanswered.” In september sloot ze zich als eerste publiek figuur aan bij Occupy Wall Street en ook tijdens haar campagne herhaalt ze geregeld dat het tijd wordt dat de politiek de 99% vertegenwoordigd in plaats van de rijke 1%. Maar ze wil niet alleen in de VS grote veranderingen doorvoeren, op roseanneforpresident.com staat dat, indien ze wordt gekozen, ze binnen een jaar voor wereldvrede zal zorgen. Op een partijbijeenkomst afgelopen week kondigde ze haar belangrijkste speerpunten aan: legalisatie van marihuana en het homohuwelijk, en het kwijtschelden van schulden van studenten en huiseigenaren.

 

Waarschijnlijk weet Barr ook dat de kans niet erg groot is dat ze deze belofte waar moet gaan maken. Kandidaten van de Groene Partij hebben tijdens afgelopen verkiezingen nog geen 1% van de stemmen weten te behalen en het wordt voor Barr al zeer lastig om de nominatie namens de partij binnen te halen. Haar enige concurrente, Jill Stein, heeft alle 9 voorverkiezingen tot nu toe gewonnen met meer dan 66% van de stemmen.

 

Toch is ze in elk geval al een stuk dichterbij het presidentschap dan tijdens haar speech in mei 2010. Hierin kondigde ze niet alleen aan president van de VS te willen worden, maar ook de nieuwe minister president van Israel. Haar partij zou de “Green Tea Party” worden en haar religie was de “Church of Common Sense.” Ze pleit hier onder andere voor het verbieden van bullshit en herinvoering van de guillotine om de schuldige rijke 1% te straffen. Ook wil ze oorlog illegaal maken en om vredesonderhandelingen te bevorderen stelt ze voor dat alle presidenten en premiers verplicht worden zich aan te sluiten bij het 1e infanterie van hun leger.

 

Mocht ze tijdens de partijconventie in juli toch worden gekozen, dan moet ze voor haar campagneslogan wel gaan nadenken over andere pluspunten behalve “I’m not George Bush”—al zou dat wel leuke bumperstickers opleveren.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.