Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Klinkende overwinning Santorum in Louisiana

Michiel Klaassen op 25 maart 2012 - Reageren

Rick Santorum heeft vannacht met overtuigende cijfers gewonnen in het zuidelijke Louisiana. Hij kreeg er de helft van de stemmen en kan naar verwachting het grootste deel van de twintig kiesmannen op zijn naam schrijven.

 

Met 49 procent van de stemmen voor Santorum was de race op geen enkel moment spannend te noemen. Koploper Mitt Romney volgde op grote afstand. Hij wist alleen in New Orleans, de grootste stad van de staat, een meerderheid te halen.

 

Het blijft Mitt Romney maar achtervolgen: in het zuiden weet hij kiezers nog altijd niet te overtuigen. Zijn droom om te stunten in Louisiana bleek ijdele hoop. Toch is het verlies geen halszaak voor de campagne van Romney.

 

Want hoewel Santorum blaakte van het zelfvertrouwen na zijn overwinning - en zijn publiek eraan herinnerde dat de race nog niet gelopen is - wordt het steeds onwaarschijnlijker dat hij de Republikeinse nominatie zal krijgen. Romney heeft de steun van de partijbonzen en wint steevast in grote staten als Illinois en Florida.

 

De Republikeinse presidentscampagne hebben nu een korte adempauze. Op 3 april zijn er weer voorverkiezingen: in Wisconsin, Maryland en in Washington D.C., de hoofdstad van de VS.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.