Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Kansas naar Santorum; Romney wint in Wyoming

Michiel Klaassen op 11 maart 2012 - Reageren

Rick Santorum heeft vannacht op overtuigende wijze de voorverkiezing in Kansas op zijn naam geschreven. Met 51 procent van de stemmen verpletterde hij Mitt Romney, die slechts 21 procent van de kiezers wist te overtuigen.

 

Met dit resultaat verzekert Santorum zich van de steun van 33 gedelegeerden. Romney kreeg de overige zeven kiesmannen toegewezen. In een speech benadrukte Santorum nogmaals de ware conservatieve kandidaat te zijn.

 

Romney wist zaterdag de schade voor zijn campagne te beperken door te winnen in Wyoming, een dunbevolkte bergstaat. Hij kreeg zeven van de twaalf gedelegeerd; Santorum werd tweede en kreeg er drie. Ook won Romney alle gedelegeerden in enkele overzeese gebiedsdelen van de VS, zoals Guam, de Maagdeneilanden en de Noordelijke Marianen.

 

De verkiezingen van vannacht waren geen prioriteit voor de presidentskandidaten. Zij hebben hun focus en campagnegeld verplaatst naar het zuiden van de VS, een regio waar Gingrich tot nu toe goed scoort. Romney moet nu bewijzen dat hij ook onder evangelicalen goed kan scoren, terwijl Santorum zich wil bewijzen als hét alternatief voor Romney. De strijd gaat gelijk op: in Alabama heeft Romney een voorsprong van slechts twee procent op de nummers twee en drie.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.