Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?VacaturesHuisregelsColofon

Obama flip-flopt over het grote geld

Lodewijk Hekking op 28 februari 2012 - Reageren

Flip-floppen. John Kerry zal nog weleens badend in het zweet wakker worden, als hij aan het woord denkt. In 2004 werd hij, onder andere door de Swiftboat Veterans for Truth, succesvol neergezet als een zwalkende flip-flopper. In Nederland kampt de PvdA nog steeds met de naweeën van een succesvolle aanval van Jan Peter Balkenende op Wouter Bos. “U draait en bent niet eerlijk.”

 

 

Ook in de strijd voor de Republikeinse nominatie proberen de kandidaten elkaar te pakken op inconsistenties. Dat is bij mensen met een lange carričre als Romney en Gingrich niet zo moeilijk. Maar ook de relatieve nieuwkomer Rick Santorum moest er vorige week in Arizona aan geloven.

 

Maar uiteindelijk gaat het Republikeinen natuurlijk om Obama. Hem zullen ze willen neerzetten als een flip-flopper, een draaikont. En er is een onderwerp waarop hij eenvoudig te pakken is. Het vele Super PAC geld dat deze verkiezingsstrijd mede gaat bepalen. Obama heeft zich altijd een fel tegenstander getoond van de invloed van het grote geld in de Amerikaanse politiek. Maar in 2010 bepaalde het Hooggerechtshof toch dat bedrijven, vakbonden en individuen ongelimiteerd geld mogen geven aan de Super PACs. En dus gaat geld een nog grotere rol spelen in deze race.

 

En nu kan Obama natuurlijk wel principieel blijven, maar dat betekent ‘vechten met een arm op zijn rug.’ En dus moest de President wel een draai maken. Eerder deze maand riep hij op de Super PACs die voor hem campagne voeren financieel te ondersteunen. De Democraten moeten meedoen een het smijten met miljoenen. Logisch, maar niet fraai. En dit is dan ook het resultaat.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reageren?

Naam:
E-mailadres: