Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Campagnemedewerker Romney verwikkeld in seksschandaal in swing state

Michiel Klaassen op 18 februari 2012 - Reageren

Gênant nieuws voor de campagne van Mitt Romney in Arizona. Paul Babeu, sherrif in de zuidwestelijke swing state, heeft per direct zijn functie als medevoorzitter van Romney's campagne naast zich neergelegd. Zaterdag vertelde een illegale Mexicaan, 'Jose', de media dat hij een relatie had met Babeu en dat hij Jose dreigde uit te zetten als hij hun relatie zou openbaren.

 

Babeu is fervent tegenstander van illegale immigratie en overtuigd Republikein. Hoewel hij de beschuldigingen ontkent, bevestigde hij zaterdag wel homoseksueel te zijn. Hij heeft zijn functie, overigens op vrijwillige basis, opgegeven. De strijd voor een plek in het Huis van Afgevaardigde, waar Babeu op dit moment voor in de race is, zet hij wel voort.

 

Het schandaal komt bijzonder ongelegen voor Romney, die op 28 februari in onder meer Arizona strijdt om de Republikeinse steun in de voorverkiezingen. In de peilingen geniet hij een voorsprong van 10 procent, maar Rick Santorum zit hem op de hielen: in Michigan, Romney's geboortestaat, heeft de oerconservatieve Santorum hem al ingehaald.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.