Home Over VerkiezingenVS.comMeedoen?Huisregels

Peilingen Florida: Romney op kop, voorsprong onduidelijk

Jan-Willem Kranendonk op 30 januari 2012 - Reageren

Dat Mitt Romney afstevent op een overwinning in Florida, is inmiddels duidelijk. De vraag is alleen: met hoeveel procent verschil ten opzichte van Newt Gingrich? In de peilingen die afgelopen weekend werden gepresenteerd, varieert de afstand tussen beide kandidaten van vijf tot vijftien procent.

 

Zoals het er momenteel volgens de gemiddelden uitziet, haalt Romney een percentage van ruim veertig procent van de kiezers binnen, terwijl Gingrich iets meer dan dertig procent van de stemmers aan zijn zijde heeft.

 

Er zijn voor Gingrich nog lichtpuntjes. Deze peilingen verschenen allemaal voordat hij een endorsement van Herman Cain kreeg. Hij zal er de overwinning niet mee behalen, maar het kan wellicht een paar procentpunt schelen. Bovendien is zijn val in de peilingen tot stilstand gekomen en is er weer een mogelijkheid om de weg naar boven in te zetten. Maar hij zal veel Newtmentum nodig hebben om Florida naar zich toe te trekken.

 

Rick Santorum en Ron Paul komen op respectievelijk ongeveer 14 en 11 procent uit. Zij richten hun pijlen echter niet op Florida.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.